Răuplatnicii sunt scutiţi de majorări de întârziere

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a adoptat în ultima şedinţă ordinară trei hotărâri care îi vizează pe clujenii restanţieri la plata datoriilor către bugetul local. În acest sens Primăria municipiului Cluj-Napoca va oferi scutiri de la plata majorărilor de întârziere şi a penalităţilor aferente obligaţiilor restante către bugetul local. taxe_si_impozite_ghiseu

Prin acest demers, Primăria Cluj-Napoca vizează sprijinirea întreprinzătorilor şi a persoanelor fizice care au probleme în achitarea restanţelor la taxe şi impozite, redevenţe, chirii şi alte obligaţii datorate bugetului local, astfel încât societăţile comerciale şi ONG-urile să îşi poată continua activitatea, iar persoanele fizice să aibă un sprijin real în aceste vremuri dificile. Principiul de bază este următorul: persoanele fizice şi juridice, precum şi asociaţiile şi ONG-urile care îşi achită datoria principală faţă de bugetul local, într-o perioadă determinată de timp, vor fi scutite de la plata penalităţilor de întârziere.

Primarul Emil Boc a explicat că această idee a fost luată în discuţie încă de la aprobarea bugetului pentru 2013 când au apărut și în dezbaterile publice pe buget probleme ridicate de ONG-uri care întâmpină dificultăți în continuarea activității din cauză că au acumulat credite foarte mari la Direcția de Taxe și Impozite. Boc a ţinut să precizeze că în perioada în care a fost prim-ministru a promovat la Guvern un act normativ similar prin care s-a acordat sprijin firmelor din România pe exact același principiu.

Cele trei proiecte de hotărâre care reglementează această nouă politică publică la Cluj-Napoca vor permite încasarea unor sume de bani la bugetul local, care vor putea fi utilizaţi în folosul clujenilor. În conformitate cu aceste proiecte adoptate, toţi cei care în perioada 15 iunie – 15 octombrie depun o cerere la Direcţia Taxe şi Impozite Locale şi până la 30 septembrie inclusiv sting datoria principală beneficiază de scutirea pentru penalizările de întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.