Războiul interminabil dintre cei doi foşti colaboratori, Liviu Alexa şi Daniel Metz, şi-a consumat un nou episod în instanţă!

Războiul mediatic dintre oamenii de afaceri Daniel Metz şi Liviu Alexa este departe de a se fi încheiat, iar ultimul episod al acestui „serial” care pare că nu are sfârşit şi-a consumat un nou episod astăzi în instanţă.

Milionarul Daniel Metz a avut câştig de cauză în procesul intentat de către jurnalistul Liviu Alexa, care a cerut instanţei să îl oblige pe CEO-ul companiei NTT Data România să se abţină de la a mai face comentarii la adresa sa.

„Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată şi precizată de către reclamantul ALEXA LIVIU DORU ALIN în contradictoriu cu pârâtul DANIEL METZ. Ia act că părţile au arătat că vor solicita cheltuielile de judecată din apel pe cale separată. Decizia este definitivă”, se arată în sentinţa Tribunalului Cluj anunţată vineri, 16 martie

La finele lunii ianuarie, Alexa a repurtat o primă victorie în acest proces, după ce instanţa l-a obligat pe afacerist să nu mai facă comentarii la adresa lui până la soluţionarea litigiului de fond şi să şteargă toate postările de pe Facebook în care l-a atacat. În consecinţă, Metz a luat decizia de a-şi închide contul de Facebook şi a se retrage din viaţa publică.

„- Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, postarea conţinând înregistrarea conferinţei de presă din data de 08.11.2017 organizată de către pârât la sediul hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca.

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, postările din data de 09.11.2017 şi din data de 10.11.2017 intitulate „Apel contra terorismului mediatic din Cluj-Napoca”.

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, să înlăture provizoriu, până la soluţionarea litigiului de fond, de pe pagina personală de Facebook, parţial, postările din data de 09.11.2017, şi anume următoarele expresii din postarea din data de 09.11.2017: „Nu mă voi apleca în faţa viermilor. Răul trebuie stârpit! Împreună putem face acest lucru”, precum şi postarea articolului publicat pe site-ul www.actualdecluj.ro intitulat „Primul om de afaceri clujean care-l acuză public pe patronul de presă Liviu Alexa că a făcut presiuni asupra sa”, cu descrierea „Cu golănii nu mai merge, unii s-au prins”.

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, până la soluţionarea litigiului de fond, să se abţină de la formularea în mod direct de cuvinte sau expresii identice sau similare cu cele realizate în comunicările publice menţionate în cele trei aliniate precedente ale prezentei ordonanţe preşedinţiale, indiferent de modalitatea de comunicare a acestora.

– Obligă pe pârâtul Daniel Metz, CEO al Ntt Data Romania, până la soluţionarea litigiului de fond, să se abţină de a instiga sau de a încuraja alte persoane să facă afirmaţii la adresa reclamantului identice sau similare cu cele realizate în comunicările publice menţionate în aliniatele precedente ale prezentei ordonanţe preşedinţiale sau să ia măsuri pentru boicotarea activităţii reclamantului”.

Să trecem în revistă evoluţia acestui scandal

Relaţia dintre cei doi foşti colaboratori s-a răcit din momentul când jurnalistul i-ar fi cerut explicaţii omului de afaceri pentru intenţia de a investi într-un proiect media şi a-i face concurenţă, după care cei doi s-au luptat prin firmele pe care le controlează pe aceeaşi licenţă de FM scoasă la licitaţie de CNA, iar Metz i-a administrat lui Alexa o înfrângere usturătoare şi a câştigat licenţa pentru viitorul post EBS Radio.

Reamintim că în 8 noiembrie 2017, Daniel Metz a organizat o amplă conferinţă de presă într-un hotel clujean, transmisă live pe Facebook de soţia sa, în care a pus tunurile pe Alexa şi l-a acuzat public, fără a prezenta dovezi în acest sens, de presiuni la adresa sa.

Tot în ianuarie 2018, Alexa a făcut o nouă mişcare împotriva lui Metz şi i-a făcut plângere penală la poliţie pentru ameninţări, susţinând că se teme pentru viaţa lui, iar la începutul lunii februarie 2018, patronul televiziunii NCN şi Ziar de Cluj a primit informaţii din cadrul SRI Cluj cu privire la faptul că Daniel Metz a pus detectivi particulari pe urmele sale. El a solicitat protecţia poliţiei şi a „serviciilor”.

„Solicit protectia Politiei Cluj si a SRI Cluj. Surse informate m-au avertizat ca omul de afaceri Daniel Metz a tocmit detectivi particulari si ca, IN PLUS, cauta resurse in tara, in lumea interlopilor, pentru represalii fizice. Despre miscarile lui Metz stiu autoritatile competente, dar asta nu ma linisteste pe mine. Nu fac presiuni, fiindca de plangerea mea penala impotriva lui Metz se ocupa politisti si procurori competenti, dar daca pentru amenintarea fizica a unui ziarist dureaza atata o analiza, ce se intampla cu cetatenii simpli? Sa ma tem ca baga unul cutitul in mine?” – a scris Liviu Alexa pe pagina sa de Facebook.

Înainte de acest scandal mediatic, Daniel Metz şi Liviu Alexa au fost colaboratori, se susţineau reciproc, se sfătuiau şi schimbau SMS-uri, iar omul de afaceri a susţinut cu sume importante de bani proiectele media controlate de Alexa, beneficiind de expunere pozitivă şi laude pe Ziar de Cluj şi NCN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.