Razie de amploare la târgul de la Negreni, desfăşurată pe 11 octombrie!

Direcţia de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. a demarat o amplă acţiune de control la târgul internaţional de antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj. Au fost ridicate, confiscate şi indisponibilizate 340 de bunuri culturale, dintre care 97 bunuri de cult – icoane pictate pe lemn şi sticlă, statuete de rit catolic, elemente desprinse din altarele unor biserici catolice, 230 de monede antice şi medievale şi 13 tablouri.

Razia a avut loc acum trei zile, la data de 11 octombrie, iar ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale din judeţele Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Sibiu, Timiş şi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor şi de ordine publică din I.P.J. Cluj au efectuat un control în rândul comercianţilor de bunuri culturale mobile.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi 58 de comercianţi cu bunuri culturale mobile, dintre care 20 au fost controlaţi cu privire la legalitatea activităţii desfăşurate şi a provenienţei bunurilor expuse la vânzare.

Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 12/1990 republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale, în valoare totală de 10000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.