Recital de fotbal ca-n vremurile bune oferit de „Generaţia de aur” şi Barca Legends! „Regele” Hagi, gol de generic în tricoul Barcelonei!

Meciul „vedetă” dintre „Generaţia de Aur” a fotbalului românesc şi Barca Legends a fost câştigat de trupa „blaugrana” cu scorul de 0-2 (0-1), în faţa a circa 25.000 de oameni prezenţi pe Cluj Arena în prima ediţie a Sports Festival, dar scorul contează mai puţin în acest super meci demonstrativ al idolilor copilăriei noastre, care ne-au adus atâtea şi atâtea bucurii într-o perioadă în care încă mai contam în fotbalul mare.

Dintre personalităţile care au asistat la acest meci îi trecem în revistă pe ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, preşedintele Banca Transilvania, Horia Ciorcilă, Ioan Rus, Ilie Năstase, precum şi oficialităţile locale.

„Centralul” partidei care a oficiat această partidă de gală a fost Ion Crăciunescu.

Momentul de deschidere:

Meciul a început bine, în forţă, entuziast, iar Hagi a avut un prim şut de la 20 metri puţin pe lângă poarta lui Angoy (11) şi tot el a încercat să îl angajeze pe Ilie cu o pasă perfectă în diagonală ca-n vremurile bune, însă „Cobra” nu a reuşit să ajungă la balon. Stelea a prins o minge şutată de Ochoa (13). Adrian Ilie a încercat o pătrundere în viteză printre doi jucători şi a fost agăţat de Beletti, care a văzut primul cartonaş galben al meciului, iar Hagi a „arestat” balonul şi şi-a încercat nnorocul din lovitură liberă, dar şutul său a fost peste poartă (19). Trecut-au anii şi peste „Rege”…

Mult mai tânăr decât restul coechipierilor săi, Cristi Chivu a alergat în permanenţă şi a furnizat centrări din bandă, una dintre ele fiind pentru Răducioiu, dar atacantului României i-ar mai fi trebuit o palmă să ajungă la minge.

Ocazie uriaşă pentru Sonny Anderson, care a scos din joc doi jucători şi a trimis mingea puţin pe lângă poartă (25), iar replica României a venit imediat de la inegalabilul Hagi, care a încercat să îl surprindă cu un lob pe Angoy, dar portarul de la Barca Legends a reţinut. „Decarul” României ne demonstrează în acest meci că încă mai ştie cu mingea.

În ciuda vârstei lor, componenţii „Generaţiei de aur” au arătat o poftă de joc debordantă în primele 45 de minute, Sabău a alergat în permanenţă, Adrian Ilie, Răducioiu şi Ganea s-au bătut ca nişte lei în cuşcă cu fundaşii Barcelonei, încercând totodată să se lupte şi cu propriile kilograme adunate.

Barca Legends a fost mult mai în formă, mai bine pregătită, în vervă şi a reuşit să deschidă scorul prin „nouarul” Julios Salinas, minutul 38, cu largul concurs al lui Belodedici, care a deviat mingea în propria poartă.

Prima repriză s-a încheiat în uralele publicului, iar componenţii „Generaţiei de aur” au fost apladaţi la scenă deschisă.

În pauza meciului trupa Ad Libitum Voices a oferit un recital muzical.

A început repriza a doua.

România aleargă după egalare şi încearcă să spargă zidul defensiv al Barcelonei, dar trupa „Blaugrana” joacă mult mai bine şi mai calm. Gică Hagi a intrat în teren şi în tricoul Barcei, fiind aclamat de public şi aplaudat la scenă deschisă. Asta înseamnă să fii „Regele” fotbalului românesc!

O fază de excepţie construită de „tricolori”, Ionuţ Lupescu a ajuns singur în careu şi a executat un lob perfect peste portar, dar Juan Carlos a scos acrobatic de pe linia porţii.

„Regele” Hagi a dus scorul la 2-0 pentru Barca Legends cu un şut plasat de la 15 metri care l-a învins pe Prunea, dar cui îi mai pasă de scor atâta timp cât a dat gol cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Aplauze pentru Maestru. Ne înclinăm în faţa Geniului!

O altă mare ocazie a României l-a avut în prim-plan tot pe Lupescu, care a fost servit în centru de Sabău, însă reluarea sa a trecut, din nou, puţin pe lângă poartă. Ce ghinion pentru „Kaiser”…

Prunea s-a remarcat şi el cu o paradă de senzaţie, apărând acrobatic şutul în forţă al lui Beletti cu cinci minute înainte de finalul meciului.

Final de meci, 2-0 pentru Barca Legends, dar scorul contează mai puţin în acest super-demonstrativ care a umplut stadionul Cluj Arena.

Spectatorii au invadat gazonul la finalul partidei pentru a fi mai aproape de idolii lor, iar cei mai norocoşi dintre ei au reuşit să îşi facă o poză şi să primească un autograf de la cei care au scos zeci de mii de români în stradă într-o altă epocă. O Generație care a dus fotbalul românesc pe cele mai înalte culmi.

Echipele de start:

Generaţia de aur a României: Bogdan Stelea – Cosmin Contra, Miodrag Belodedici, Gheorghe Popescu (Mihali), Cristian Chivu – Ioan Ovidiu Sabău, Ionuţ Lupescu (D. Munteanu), Costantin Gâlcă, Gheorghe Hagi – Florin Răducioiu (Ganea), Adrian Ilie

Antrenor: Victor Piţurcă

Rezerve: Florin Prunea, Răzvan Prodan, Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu, Basarab Panduru, Tibor Selymes, Iosif Rotariu, Gheorghe Mihali, Ionel Ganea

Au mai intrat în prima repriză: Mihali, D. Munteanu, Ganea

Au intrat în repriza a doua: Selymes, R. Prodan, Rotariu

Barcelona Legends: Mariano Angoy – Juliano Beletti, Miguel Angel Nadal (cpt), Frederic Dehu, Miquel Soler – Gabriel Francisco „Gabri”, Lluis Carreras, Ion Andoni Goikoetxea, Giovanni Silva de Oliveira – Oscar Arpon Ochoa, Sonny Anderson (Salinas)

Antrenor: Albert Ferrer

Rezerve: Francesc Arnau, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Sanchez Jara, Julio Salinas, Patrick Andersson, Juan Carlos

Arbitru: Ion Crăciunescu

Cartonaşe galbene: Beletti (19)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.