Recital de goluri „U” la Brăila – „Studenții” rămân în lupta pentru promovare după cea mai clară victorie a sezonului!

Universitatea Cluj a obținut o victorie facilă duminică, 21 aprilie, pe terenul „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila, scor 8-0 (4-0), într-o partidă care a contat pentru etapa a 31-a din Liga a 2-a.

Recitalul de goluri a început în minutul 5, cu reușita lui Andrei Cordoș, cu capul, după un corner executat de Goga. Fundașul Universității se află la partida cu numărul 100 în tricolul alb-negru. „Căpitanul” Dorin Goga a ieșit la rampă și a marcat un hattrick în minutele 13, 39 și 40, iar soarta meciului era jucată la pauză.

Clujenii nu s-au mulțumit cu patru reușite și au mai perforat plasa Brăilei de încă patru ori. Mai întâi, Norbert Janos a marcat pentru 5-0 (57), Gavra și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor (64), cu o execuție simplă, din apropiere, în timp ce Goga a semnat cea de-a patra reușită personală a zilei și i-a cedat locul lui Pîrvulescu (70).

De altfel, nou-intratul avea să-l servească pe Gavra la faza care a dus la marcarea golului cu numărul opt (76). În prelungiri, „U” ar fi putut să mai înscrie o dată, dar balonul trimis de Giurgiu a lovit bara din stânga lui Moldoveanu.

Cu această victorie, a treia consecutivă, „Șepcile roșii” se apropie la o lungime de Chindia Târgoviște, ocupanta ultimei poziții care duce direct în Liga 1 având 67 de puncte după remiza obținută sâmbătă, 2-2, la Arad, cu UTA.

Cristian Gavra se menține golgheterul ligii secunde (19), în timp ce Dorin Goga vine tare din urmă, cu 15 reușite.

Vineri, 26 aprilie, pe Cluj Arena sosește Ripensia Timișoara. Partida începe la ora 18:30.

Echipele de start:

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Muşea, Prunescu, Moroianu (M. Mihalcea 46′), Van den Driest – Gab. Niţă (cpt.), Pleşa, Izmană, Ciucureanu (Sahru 46′) – Konyeha (Val. Robu 65′), Jallow
Rezerve neutilizate: Rogers – Subţirică, Coteţ, Căruţă

Antrenor: Florentin Petre

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman (Telcean 67′), Andr. Cordoş (I. Ursu 63′), Sepsi, Taub – Gab. Giurgiu, Greu – Haţiegan, Goga (cpt.), N. Janos – Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Axente, Burghele, Nic. Pîrvulescu, K. Twumasi

Antrenor: Bogdan Lobonţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.