Record de pasageri pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj în 2016

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut un record absolut de trafic aerian, de aproape 1.9 milioane de pasageri, numărul pasagerilor fiind cu 25 la sută mai mare faţă de 2015.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, miercuri, că, pentru anul în curs (2017, n. red.), estimările indică o cifră de 2,7-3 milioane de călători care vor fi transportaţi.

„Am înregistrat anul trecut un record absolut de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% faţă de anul 2015, iar în cifre absolute aceasta înseamnă 400.000 de persoane.

Acest trafic ne consolidează poziţia de al doilea aeroport al României, după Bucureşti-Otopeni, dar şi de aeroport regional, în condiţiile în care în această zonă a Europei se vorbeşte de trei aeroporturi mari – Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Pentru 2017 estimăm că vom avea un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri. Am pornit în 1996 de la 32.000 de pasageri şi sperăm să mărim traficul aerian de o sută de ori”, a spus Ciceo.

Potrivit acestuia, aeroportul clujean a luat mai multe măsuri pentru gestionarea unui număr atât de mare de pasageri, printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înfiinţarea a două noi porţi de îmbarcare la etaj şi construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare aeronave.

„Continuăm cu studiile şi proiectele pentru etapa a II-a a pistei de 3.500 de metri şi vom demara studii pentru un nou terminal de pasageri”, a subliniat David Ciceo.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pune la dispoziţia călătorilor un număr de 46 de destinaţii interne şi externe pentru 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.