Rețeaua de sănătate „Regina Maria” își continuă consolidarea poziției pe piața serviciilor medicale private la nivel local și inaugurează astăzi cea de-a doua policlinică a Rețelei din Cluj-Napoca. Rezultatul unei investiții de 300.000 de euro, Policlinica Muzeului este poziționată ultracentral, pe str. Sextil Pușcariu nr. 2, pe o suprafață de 850 mp, și aduce la Cluj o echipă medicală de top, un laborator de analize medicale, aparatura ultra performantă, precum și un Centru de Medicină Ocupațională și un Centru de Kinetoterapie și Recuperare Medicală.
Policlinica Muzeului oferă pacienților consultații clinice, investigații complexe și soluți de diagnostic și tratament pentru peste 13 specialități medicale, printre care: dermatologie, diabet zaharat, nutriție, boli metabolice, endocrinologie, hematologie, medicină generală, medicină internă, medicina muncii, neonatologie, obstetrică-ginecologie, ortopedie și traumatologie, pediatrie și psihiatrie. Pe lângă toate acestea, clienții și pacienții din zonele adiacente orașului vor găsi o nouă unitate și servicii de Imagistică, Recuperare medicală și medicină de laborator. Noul laborator regional de care dispune Policlinica Muzeului este creat să deservească atât Clujul, cât și cele 3 județe adiancente, având capacitatea de a asigura servicii de calitate pentru întreaga regiune.
Echipa medicală a noii policlinici din Piața Muzeului este formată din 26 de medici experimentați, pregătiți să acorde pacienților cea mai bună îngrijire medicală. Este dotată cu 8 cabinete medicale dispuse pe trei niveluri – demisol, parter, etajul 1, iar programul de funcționare este de luni până vineri între orele 7:30 și 20:00. Pentru efectuarea unei programări, pacienții pot apela la numărul 021.9268.
După inaugurarea de la Cluj, rețeaua „Regina Maria” are în plan deschideri în orașele mari care pot susține investiții de 800.000 – 1 milion de euro în zona medicală. Regina Maria a încheiat exercițiul financiar 2014 cu cel mai bun rezultat din istoria companiei. Operatorul de servicii medicale private a înregistrat afaceri în creștere cu 19% față de 2013, până la 55 milioane de euro, având un avans semnificativ pe piața de profil, care a înregistrat o ascensiune de doar 9-10%. La nivelul anului 2014, compania a înregistrat o creștere de peste 22% a numărului total de pacienți, atingând pragul de 1,1 milioane la finele anului trecut.
„Ne bucurăm să fim în Cluj și ne bucurăm să inaugurăm astăzi alături de voi Policlinica Muzeului, cea mai nouă investiție a Reginei Maria în Cluj. Este o locație ultracentrală, într-o clădire veche complet reamenajată. Sunt 13 specialități medicale pe care le vom deservi, este un centru mare de fizio-kinetoterapie, un laborator regional de dimensiuni medii pentru că vrem să deservească nu numai Cluj-Napoca, ci și județele învecinate cum ar fi Alba, Bihor și Sălaj, deocamdată, precum și orașele limitrofe județului Cluj. Avem un centru de medicină a muncii și sediu regional. Este a doua locație, prima este cea de pe Pasteur. Nouă ne place foarte mult în Cluj, iar deschiderea de astăzi este sub auspiciile <Regina Maria iubește Clujul> pentru că simțit că există reciprocitate. Am avut o creștere de peste 30% a veniturilor din Cluj. La nivel global, Regina Maria a înregistrat o creștere de 19%. Anul trecut am avut 1.2 milioane de vizite la nivel de Regina Maria și peste 100.000 din Cluj. 1 din 6 clujeni au venit la Regina Maria anul trecut”, a precizat Fady Chreih, director general Rețeaua de sănătate Regina Maria.
„Așa cum știți, sloganul nostru este <Regina Maria iubește Clujul>, iar asta nu este întâmplător. Deși noi ne-am extins în multe orașe din țară, acest oraș are o semnificație aparte, din două puncte de vedere: unul pentru mine personal și în al doilea rând pentru că a fost prima noastră investiție pe care am avut-o la Cluj. Pentru mine personal, când eram tânăr, în februarie 1984 am pus piciorul prima dată în Cluj și cu câțiva colegi venind din Germania am hotărât că voi face facultatea aici în Cluj, și așa a început viața mea. 7 ani din viața mea i-am petrecut aici, la Cluj, iar de 20 de ani sunt în București și nici acum nu m-am obișnuit. În 2005 a venit domnul profesor Hâncu, care a fost profesorul meu la facultate, în București, să se consulte cu mine pentru că vroia să deschidă o policlinică în Cluj și după ce ne-am sfătuit, după doar un an, în 2006, a deschis Policlinica Moților. În 2008, noi, Regina Maria, atunci Centrul Medical Unirea, am achiziționat această policlinică a domnului Hâncu, cu care avem onoarea să lucrăm și astăzi. Acesta a fost prima achiziție a unui furnizor de servicii medicale în afara Bucureștiului, nu numai a noastră, ci și a serviciilor în general. Am avut multe dificultăți la început, de a integra o clinică din țară la sistemul nostru, cu perioade grele, dar am avut un noroc mare că l-am găsit pe domnul Eugen Pop, care într-o situație mai dificilă a clinicii noastre, a reușit nu numai să o redreseze, dar să avem o evoluție foarte faină și să avem acum posibilitatea să ne extindem în această minunată clădire. Pot spune cu mândrie că am devenit liderul pieței private de sănătate aici în Cluj.
Eu am venit în România din cauza Reginei Maria și viața ei, de aceea și numele clinicii de acolo vine. Sper să o cunoașteți pe Regina Maria cât se poate de mult”, a declarat Dr. Wargha Enayati la conferința de presă care a avut loc astăzi la Policlinica Muzeului.
„Regina Maria Cluj este la ora actuală centrul medical cel mai cunoscut și cel mai bine dezvoltat din județ, unde avem peste 100 de angajați, din care 28 de medici angajați și lucrăm cu peste 100 de medici colaboratori. Activitatea medicală în Cluj este foarte bine dezvoltată, noi încercăm să venim cu servicii complete, toate cele 34 de specialități medicale pe care le deservim. Avem medici marea majoritate a lor tineri, între 30 și 40 ani, și o parte semnificate de personalități foarte importante ale medicinei clujene. UMF Cluj ne livrează medici tineri foarte bine pregătiți. Dintre personalitățile cu care lucrăm, îi amintesc pe profesorul academician Hâncu, fondatorul acestui nucleu pe care noi ne bazăm la ora actuală, doamna profesor Carmen Georgescu, șefa disciplinei de endocrinologie a Spitalului Universitar Cluj, domnul profesor Birț, cel mai cunoscut medic psihiatru din Cluj sau domnul profesor Angelo Bolboacă, șeful clinicii de Neorologie a spitalului de Recuperare. Planul nostru este de a atrage cât mai mulți medici tineri.
Medicina muncii este o componentă foarte importantă a noastră, avem 6 medici și deservim peste 17.000 de persoane angajate, de la firme ca Romtelecom, Banca Transilvania, Emerson sau E-ON, acestea sunt câțiva dintre clienții noștri importanți. Această policlinică în care vă aflați acum și pe care o inaugurăm astăzi, Policlinica Muzeului, am amenajat-o în urma hotărârii Consiliului de Administrație a Reginei Maria, după o perioadă de peste 12 luni de lucrări de amenajare a clădirii, care se afla într-o stare deplorabilă, tehnică și ca aspect destul de precare, și am reușit cu ajutorul colaboratorilor noștri să ajungem unde ne aflăm astăzi. Nu este o activitate foarte ușoară să amenajezi în centrul Clujului o clădire veche, dar am dovedit că dacă se vrea, se poate”, a declarat Eugen Pop.
Cel mai ieftin abonament la Regina Maria începe de la 39 lei pe luna pentru persoane fizice
„Cel mai ieftin abonament la Regina Maria are acces la consultații, are un set anual de analize medicale inclus și diferite discount-uri la toată gama de investigații imagistice, cât și are investigați ce țin de analiza de laborator. Acesta poate să înceapă de la 39 de lei pe lună pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice acesta începe de la câțiva euro, în funcție de mărimea companiei și alte diferite aspecte ce țin de demografica firmei. Cel mai accesat abonament în momentul de față la Regina Maria, la nivel global, este un abonament de mijloc, care conține accesul la consultațiile medicale, are un set mai comprehensiv de analize, aproximativ 150 de teste de laborator incluse, discount-uri semnificate la imagistică și ecografii și se situează undeva la 14 euro pe lună pentru companii, iar pentru persoane fizice undeva la 99 lei pe lună.
Urmează să ne consolidăm prezența în următorii 2 ani și vrem să ne extindem în județele limitrofe Clujului, atât cu investiții în zona de laborator, cât și cu investiții de clinică. Și cochetăm și cu ideea de a deschide un spital privat la Cluj”, a mai precizat Fady Chreih.
***
Rețeaua de sănătate Regina Maria are peste 3000 de angajați în cele 21 de locați proprii din București și din țară. Compania și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului impresionant de unități medicale prin intermediul cărora se adresează celor peste 1,1 milioane de pacienți. În ceea ce privește portofoliul de abonamente corporate, compania numără peste 275.000 de abonamente, fiind lider de piață pe acest segment de business. În cifre, Rețeaua Regina Maria înseamnă: 21 locații proprii, 3 spitale, 2 maternități, 5 campusuri medicale, 5 centre de imagistică, o divizie de laboratoare clinice, bancă proprie de celule stem și peste 140 de policlinici partenere în țară.