Renaşte „U” Cluj? Au apărut primele nume interesate de pachetul majoritar!

Plecarea Aneimaria Prodan de la Universitatea Cluj pare să fi stârnit interesul mai multor oameni de afaceri pentru pachetul majoritar, deţinut în prezent de Ioan Mărginean, omul de încredere al lui Florian Walter.

Numele vehiculate este cel al fraţilor Buzăianu, fondatorii companiei Energy Holding , dar şi cel al lui Radu Enache, deţinătorul lanţului hotelier Continental.

Speculaţiile despre un posibil nou investitor care să preia clubul Universitatea, ajuns într-o situaţie critică, continuă. Primarul Clujului, Emil Boc, le-a mărturisit unor apropiaţi că se află în discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri dispuşi să investească „şepcile roşii”. Printre aceştia se află şi fraţii Buzăianu, Bogdan şi Constantin, fondatorii Energy Holding, primii traderi privaţi de energie electrică din România, porecliţi de preşedintele Traian Băsescu, „băieţii deştepţi” ai energiei.

Bogdan Buzăianu (43 ani) are o avere estimată la 90-100 de milioane de euro şi deţine case de vacanţă la Monaco şi în Elveţia. Compania pe care o deţine împreună cu fratele său, Constantin, a mai sponsorizat Universitatea Cluj în 2009, anul când Florian Walter a preluat pachetul majoritar de acţiuni.

Radu Enache (62 ani) deţine lanţul hotelier Continental şi are o avere estimată în jurul a 90 de milioane de euro.

Suma solicitată de Florian Walter pentru cedarea acţiunilor este de 1,5 milioane de euro, iar joi este programată Adunarea Generală a Acţionarilor la Universitatea, şedinţă în care ar putea fi făcute publice numele oamenilor de afaceri interesaţi să investească la „U”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.