Reteţă cârnaţi de casă: cea mai gustoasă tradiţie românească

Cârnaţii fac negreşit parte din meniul românilor de pretutindeni, chiar dacă multe preparate occidentale sau mai moderne şi-au făcut loc în casele noastre.

carnati_de_casa_1_06111900

Oricât de mult am iubi bucătăriile din restul lumii, parcă tot a noastră este cea mai apropiată de sufletul nostru, aşa că şi preparatele tradiţionale româneşti au un gust cu totul aparte.

Carnaţii de casă sunt cei mai buni dacă sunt preparaţi chiar de tine acasă. Ai multe variante de reţete, iar noi am ales pentru tine trei dintre cele mai gustoase!

Cârnaţii de casă, nelipsiţi de sărbători
Cârnaţi proaspeţi pentru prăjit

Ingrediente:

– 1 kg carne;
– 400 g carne de vită;
– 25 g sare;
– piper;
– usturoi;
– 1/2 pahar de apă călduţă.

Mod de preparare: carnea de vită se trece de două ori prin tocător, iar cea de porc se trece doar o dată. La 1 kg de carne tocată se adaugă 20 g sare, puţin piper, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, se amestecă totul foarte bine şi se adaugă apă călduţă. Se curăţă apoi maţele în care urmează sa pui carnea. Aceasta nu trebuie să fie foarte mult îndesată pe maţ. Cârnaţii se ţin la rece până la prăjire. Cea mai gustoasă varianta este prăjirea în untură, dar ies foarte gustoşi şi în ulei, fie pe plită, fie la cuptor. Alături de un piure ţi o salată de varză călită, îţi vor aduce aminte de ce iubeşti să fii româncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.