O reţetă rapidă de post, extrem de aromată, gata în 10 minute! Tăiat pe jumătate şi dat prin ou şi făină, prazul se transformă în şniţele delicioase.
Ingrediente:
2-3 tulpini groase de praz proaspăt
4-5 linguri de ulei
sare
piper
boia dulce
câteva fire de pătrunjel proaspăt, mărunţit
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, apoi se taie în bucăţi lungi, pe jumătate. (Rădăcina sau „mustăţile” se curăţă bine, dar nu se taie. În caz contrar, prazul se va desface.) Se potriveşte de sare, piper şi boia şi se amestecă uşor, cât să se îmbrace în arome.
Între timp, uleiul se pune la încins într-o tigaie largă. Prazul se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte, în tigaia acoperită cu capac.
Când este gata, se scoate pe un prosop de hârtie şi se pune puţin la scurs. Se pune apoi pe un vas de servit şi se ornează cu pătrunjel mărunţit.