Rezervaţiile naturale Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, protejate cu bani europeni!

Protejarea rezervaţiilor naturale Cheile Turzii şi Cheile Turenilor se va realiza cu ajutorul fondurilor europene. Contractul de 1,6 de milioane de euro a fost semnat astăzi de autorităţile judeţene şi prevede întocmirea a două planuri de acţiune pentru conservarea speciilor şi habitatelor din cele două arii naturale. Tot din fondurile rezervate protejării zonelor, se va realiza şi o pagină de internet pentru cele două rezervaţii destinate turiştilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că autorităţile judeţene se vor ocupa şi de căile de acces spre aceste rezervaţii, drumuri care în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

„Starea drumului este jalnică şi sigur vom cuprinde în bugetul anului viitor acel drum. În weekend au fost sute de oameni acolo, autocarele care încercau să ajungă nu puteau. Eu zic că e un obiectiv care are potenţial şi simplul fapt că tăiem bilete nu e suficient”, a declarat Horea Uioreanu.

Proiectul, a cărui valoare totală se ridică la suma de 1.684.663,77 lei, a fost finanţat în totalitate prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii” – Sesiunea de proiecte 4/2010 – Ministerul Mediului și Pădurilor. Cotractul a fost semnat în cursul zilei de astăzi la sediul Autorităţii de Management pentru POS Mediu şi face parte din proiectul „Managementul conservativ şi participativ în siturile Natura 2000 Cheile Turzii şi Cheile Turenilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.