#REZIST: Protest in trafic la Cluj impotriva Guvernului Grindeanu – FOTO/VIDEO

Clujenii au initiat o noua forma de protest impotriva Guvernului Grindeanu, de aceasta data in trafic, alaturi de masinile personale. Prima actiune de „nesupunere civica” fata de masurile luate de guvern a avut loc in aceasta dimineata, cand peste 20 de masini au blocat traficul pe Calea Dorobantilor si B-dul 21 Decembrie 1989, conducand cu 10 km/h si purtand in geam mesajul „REZIST”.

Vineri, 10 februarie, de la ora 12, iniţiem prima acţiune de nesupunere civică din Cluj, în semn de protest faţă de măsurile Guvernului Grindeanu. Dorim să blocăm, pentru câteva minute, traficul de pe o arteră principală, conducând cu 10km/h. Toţi cei care avem maşini ne vom întâlni în parcarea din spatele magazinului Emag, situată între Calea Dorobanţilor si Bd. 21 Decembrie (vezi harta) şi vom porni la protest. Precizăm că aceasta este o formă legală de protest şi că am ales această oră pentru adunare, după mai multe consultări cu potenţialii participanţi”, au scris inițiatorii acțiunii, pe Facebook.

Cele 20 de mașini s-au deplasat prin centrul orasului, bară la bară, si au ajuns pe Str. Napoca si B-dul Eroilor.

Soferii protestatari s-au întâlnit în parcarea din spatele magazinului Emag, situată între Calea Dorobanților și B-dul 21 Decembrie, de unde au pornit spre centrul orasului.

Evenimentul a fost anunțat cu o seară înainte pe Facebook, pe pagina Rezist.ro, iar o actiune similara a avut loc pe 7 februarie la Arad, unde, potrivit Digi 24, doi șoferi au blocat una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraș ca semn de protest.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.