Rezultate parţiale la alegerile parlamentare – Iată âştigătorii colegiilor din Cluj

Daca la nivel naţional, USL a câştigat alegerile parlamentare cu o majoritate covârşitoare, la nivelul judeţului Cluj, ARD şi USL şi-au împărţit frăţeşte colegiile. În urma numărătorii paralele efectuate de partide avem următorii câştigători:

Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor a fost câștigat de Adrian Oros (USL), cu aproximativ 48% din voturi. Colegiul 2 revine candidatului ARD, Daniel Buda, deși a obținut circa 8.000 de voturi, cu 1.000 mai puțin decât Steluța Cătăniciu (USL), care a adunat prea puține voturi la nivel județean pentru a putea spera la un mandat.

Colegiul 3 a fost adjudecat cu peste 50% plus unu din voturi de Aurelia Cristea, candidatul USL, cu peste 13.000 de voturi. Aceasta l-a învins pe candidatul ARD, Petru Călian, a pierdut.

Colegiul 4 a fost luat de Adrian Gurzău (ADR).

Colegiul 1 Senatorial a fost câștigat de candidatul ADR, Alin Tișe, care l-a învins pe Mircia Giurgiu. De asemenea, Colegiul 2 – Senat a fost închis cu peste 50% din voturi de doctorul Șerban Rădulescu (USL).

Datele au rezultat în urmare numărătorii făcute de PDL și USL și pot suferi unele schimbări.

Conform acelorași surse, USL a reușit la nivelul județului Cluj să câştige 6 colegii cu peste 50% din voturi: Colegiul 3, Colegiul 5, Colegiul 6 și Colegiul 9 Camera Deputaților, dar și Colegiul 2 Senat și Colegiul 3 Senat, câștigat de Marius Nicoară.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj ar urma să ofere primele date privind distribuși mandatelor în cursul acestei dimineți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.