România a ajuns la 2109 cazuri de infecție cu coronavirus și 65 de decese. A fost anunțată ordonanța militară 6. Suceava a intrat în carantină totală

Ministrul Afacerilor și Internelor (MAI), Marcel Vela, alături de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au venit în fața românilor într-o conferință de presă la ora 23:00 pentru a anunța noi măsuri privind pandemia de coronavirus. A fost anunțată ordonanța militară 6, care presupune intrarea municipiului Suceava și alte 8 localități din județ în carantină totală.

Decizia vine ca urmare a faptului că din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 sunt în Suceava.

„Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe. În carantină intră alte 8 comune.

Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție.
În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații. Ministerul Transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. Este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.

CJ Suceava împreună cu primăriile din localitățile de carantinare și protecție vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități. Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulației publice. Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor. Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge”, a declarat ministrul Marcel Vela într-o conferință de presă la ora 23:00.

De asemenea, măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Italia și Spania a fost prelungită cu încă 14 zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.