ATENȚIE – 89 de clujeni sunt cercetați pentru fals în declarații și uz de fals după ce au prezentat adeverință de angajator false la controalele poliției

Mare atenție la declarațiile de angajator prezentate la controalele efectuate de polițiști pentru respectarea ordonanțelor militare pe perioada stării de urgență. 89 de clujeni s-au ales cu dosare penale pentru fals în declarații și uz de fals după ce au fost prinși cu adeverințe de angajator false și neconforme.

Astfel, în urma verificării documentelor prevăzute de prevederile legale, respectiv a adeverințelor emise de angajator, au fost identificate peste 1400 de persoane care au prezentat acest tip de document.

Documentele în cauză au fost fotografiate de polițiști cu ajutorul telefoanelor de serviciu și a sistemelor audio-video portabile de tip body-camera, iar ulterior acestea au fost verificate.

Astfel, în 89 de situații, polițiștii au identificat neconcordanțe între documentele completate și evidențele oficiale privind calitatea de angajat sau existența unor contracte de muncă. 

În cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj se vor sesiza din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.