România, înfrângere în faţa Italiei în primul meci al preliminariilor pentru CM 2019 de fotbal feminin! „Tricolorele” au rezistat 77 minute fără gol primit! FOTO

Echipa naţionala de fotbal feminin a României a început cu stângul campania de calificare la Campionatul Mondial din 2019, pierzând cu scorul de 0-1 (0-0), luni, 19 septembrie, la Cluj-Napoca, împotriva Italiei, în prima partidă a preliminariilor.

În faţa a 1400 de spectatori prezenţi pe arena „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, „tricolorele” pregătite de Mirel Albon au evoluat curajos în faţa italiencelor şi au reuşit să reziste 77 de minute fără gol primit, dar o eroare defensivă a lui Corduneanu a dus la deschiderea scorului.

Prima repriză a fost una relativ echilibrată, fără vreo ocazie notabilă de ambele părţi. Cele două formaţii s-au anulat reciproc şi şi-au împărţit posesia. Italiencele s-au aruncat în atac încă din primele minute şi au încercat să ameninţe poarta lui Părăluţă, dar  defensiva „tricolorelor” a menţinut siguranţa şi s-au apărat mult mai organizat. Bortan a aruncat o minge în careu dintr-o lovitură liberă, dar defensiva italiencelor a respins în corner, fiind una dintre cele mai periculoase faze a României în prima repriză. Sabatino a avut o jumătate de ocazie în minutul 40, după ce a reluat din întoarcere o minge care s-a dus mult pe lângă poartă.

În prelungirile primei părţi, cinci minute la număr, Ciolacu a trimis o minge puţin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 25 metri, după care repriza s-a încheiat.

Repriza a doua a început cu Italia în atac – Bonansea a şutat în forţă din careu, mingea a fost deviată nefericit de o jucătoare adversă, care a fost aproape să îşi învingă propriul portar (’46). Daniela Sabatino a pătruns periculos în careu şi a reluat puţin pe lângă poartă din marginea careului mic (’52). Scăpăm fără gol primit. Se înmulţumesc ocaziile la poarta României, iar „decarul” Italiei, Cristina Girelli, a şutat slab pe centrul porţii, dar Părăluţă a reţinut fără probleme (’54).

România a ieşit şi ea la joc şi încearcă să găsească breşe în defensiva italiencelor, dar fără prea mult succes. Din păcate pentru noi a venit şi golul Italiei, o incursiune în careu a lui Bonansea a dus la deschiderea scorului în minutul 77 – jucătoarea a şutat, iar mingea a fost deviată în propria poartă de Corduneanu: 0-1. Cosmina Duşa a fost aproape de egalare în minutul 81, dar reluarea sa a fost peste poartă.

„Tricolorele” nu au mai reuşit să îşi creeze nicio ocazie de gol până la final, iar meciul s-a încheiat. 

Echipele de start:

ROMÂNIA: Părăluţă – Giurgiu, Ficzay, Meluţă (Lunca, ’46), Oprea – Bortan, Voicu, Duşa, Ciolacu, Corduneanu – Rus (Bâtea, ’84)

Rezerve: Kajtar, Lunca, Gorea, Bâtea, Sandu, Herczeg, Carp

Antrenor: Mirel Albon

ITALIA: Giuliani – Gama Linari, Guagni, Tucceri Cimini (Bergamaschi, ’30) – Resucci, Galli (Carissimi, ’82), Iannella, Bonansea – Girelli, Sabatino (Giancinti, ’75)

Rezerve: Marchitelli, Bergamaschi, Tucceri Cimini, Giacinti, Giugliano, Di Criscio, Carissimi

Antrenor: Miela Bertolini

Arbitru principal: Monika Mularczyk (Polonia)

Asistenţi: K. Seniuk-Mikulska, K Wojs (Polonia)

Al patrulea oficial: Cătălina Nan (Romania)

Observator de arbitri: Esther Azzopardi (Malta)

Delegat UEFA: Raili Ellermaa (Estonia)

Cartonaşe galbene: Corduneanu (’31), Bortan (’44), Corduneanu (’95) / Bergamaschi (’69), Galli (’79), Guagni (’86)

Cartonaşe roşii: Corduneanu (’95)

Suporteri: 1443

România face parte din Grupa a 6-a de calificare, alături de Italia, Belgia, Portugalia și Moldova. Primele trei au fost prezente în această vară la EURO 2017, mai mult Portugalia fiind cea care a lăsat acasă naționala României după barajul încheiat nedecis, 0-0 la Lisabona și 1-1 la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.