România – Norvegia, la Cluj, cu sala arhiplină! „Crezul nostru este spectatorul. Va fi un show în adevăratul sens al cuvântului” – Miza este calificarea la Olimpiadă

Echipa națională de handbal feminin a României a revenit, din nou, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, pentru confruntarea cu reprezentativa Norvegiei în preliminariile Campionatului European de handbal feminin. Partida va avea loc miercuri, 9 martie, de la ora 20:00, urmând ca returul să aibă loc duminică, 13 martie.

Echipa națională de handbal feminin a României, alături de voluntarii Little People România - 8 martie 2016
Echipa națională de handbal feminin a României, alături de voluntarii Little People România – 8 martie 2016

„Tricolorele” pregătite de suedezul Tomas Ryde au primit flori cu ocazia zilei de 8 martie din partea primarului Emil Boc, a voluntarilor asociației Little People România și au acordat autografe pentru copiii bolnavi de cancer, după care au trecut la un antrenament intens, marți, la Sala Polivalentă.

Meciul de miercuri seara se va juca cu sala arhiplină, peste 7000 de spectatori și-au achiziționat deja bilete pentru această confruntare.

„Felicit echipa României și Federația Română de Handbal pentru performanță extraordinară pe care o aduce sportul românesc și pentru faptul că aduce atât de multe bucurii în sufletele românilor, iar aici la Cluj sper să se simtă ca acasă și să fie o victorie a României care să deschidă drumul spre calificare. Urez succes echipei și mă bucur că e prezentă la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Sala Polivalentă.

„Norvegia este cea mai puternică echipă din lume și cred că am învățat ceva din ultimul meci pe care l-am jucat împotriva lor. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun în meciul de mâine, să fim 100%. Acum Cristina nu participă la antrenament din cauza unor probleme fizice, dar va fi aptă de joc mâine. Jucătoarele s-au antrenat bine, sunt fericit și au o atitudine bună”, a declarat antrenorul Tomas Ryde la conferința de presă.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat că publicul va avea parte de un adevărat spectacol.

„Noi existăm și suntem aici pentru că existați dumneavoastră și există spectatorii. Crezul nostru este spectatorul. Anul trecut am reușit o premieră pentru sporturile din Cluj și am umplut această sală, iar mâine vom face al doilea pas. Vrem să transformăm acest meci într-un spectacol sportiv de cel mai înalt nivel. Mâine vreau să fie un show în adevăratul sens al cuvântului, îi vom avea pe Mihai Bobonete și Adrian Văncică care vor fi alături de echipa națională.

Comunitatea clujeană pe care o respect contează foarte mult. Clujul pentru noi a devenit o constantă că aveți infrastructura sportivă a anului 2016, iar tot timpul când am deschis gura și am spus că avem o necesitate, o idee și ceva de făcut, comunitatea voastră a sărit în ajutor și vă mulțumesc pentru chestia asta. Mâine seară va fi un show, este cred că pentru prima oară când într-un sport de echipă va exista un Fan Zone în care vor veni diverși parteneri pentru a interacționa cu publicul înainte și în pauza meciului. Totul este făcut pentru ca spectatorul și plătitorul să se simtă bine. Rugăm spectatorii mâine să nu se îmbulzească la intrare pentru că trebuie să facem un control de rutină așa cum ne impune legea. Porțile se vor deschide la orele 16:00, iar la ora 19:00 Bobonete și Văncică își vor începe momentul, așa că rugăm spectatorii să vină corespunzător echipați, cu răbdarea necesară și pregătiți de un spectacol sportiv și nu numai”, a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Despre nominalizarea lui Tomas Ryde pentru titlul de Antrenorul Anului 2015

„Această nominalizare înseamnă confirmarea valorii lui Tomas și confirmarea valorii handbalului românesc, fiindcă Tomas de unul singur nu putea să facă asta, iar când zic handbalul românesc mă refer la toată lumea, antrenori, staff-uri și jucători. Toată lumea a muncit pentru a se ajunge aici și le sunt recunoscător tuturor oamenilor și antrenorilor din țară, indiferent dacă sunt de băieți sau fete. Handbalul românesc în momentul de față, și trebuie să recunoaștem cu toții că sportul românesc nu trece prin cea mai fericită fază, dar handbalul este sus și stă bine. Din „dubla” cu Norvegia mi-ar plăcea să o învingem o dată după 15 ani, dar focusul meu personal nu este pe aceste două meciuri, focusul este calificarea la Olimpiadă”, a mai susținut Alexandru Dedu.

România – Norvegia va începe la ora 20:00, iar intrarea publicului se va putea face începând cu ora 16:00. Comedianții Mihai Bobonete și Adrian Văncică vor fi responsabili cu buna dispoziție în pauza meciului.

Naționala României a mai întâlnit reprezentativa Norvegiei în decembrie anul trecut în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, fiind învinsă atunci, la limită, scor 33-35, după ce la pauză scorul a fost egal, 27-27.

Lotul României pentru meciurile cu Norvegia şi turneul preolimpic este următorul:

Portari: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu (ambele HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov)
extreme stânga: Valentina Ardean, Ana Maria Tănăsie (ambele HCM Baia Mare)
extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Braşov)
pivoţi: Oana Manea (CSM Bucureşti), Florina Chintoan (Universitatea Cluj)
interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (HCM Baia Mare), Gabriella Szucs (HCM Baia Mare), Bianca Tiron (Dunărea Brăila)
centri: Eliza Buceschi (Thuringer), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
interi dreapta: Aurelia Brădeanu (CSM Bucureşti), Patricia Vizitiu (HCM Baia Mare), Laura Popa (Universitatea Cluj).

România şi Norvegia se află pe primele două poziții ale grupei I de calificare la Campionatul European, ambele echipe câştigând meciurile tur cu Belarus şi Lituania disputate. Turneul preolimpic este programat săptămâna viitoare, în perioada 18-20 martie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.