România – Turcia, sâmbătă, 20 februarie, ora 19:00, Sala Polivalentă Cluj! Miroslav Popov: „Putem produce surpriza în meciul cu Turcia”

Echipa națională de baschet feminin a României revine sâmbătă, 20 februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru confruntarea cu reprezentativa Turciei, într-o partidă care contează pentru etapa a 3-a a Grupei H a preliminariilor pentru Eurobasket 2017.

Romania - Turcia, baschet feminin - conferinta de presa

Staff-ul tehnic al naționalei, alături de jucătoarele Gabriela Mărginean și Claudia Pop, au făcut o radiografie a meciului cu Turcia, miercuri, într-o conferință de presă la Sala Polivalentă.

„Ne bucurăm că ne întoarcem din nou la Cluj, prima experiență din noiembrie a fost una placută și ne-am simțit foarte bine. Turcia este o echipă foarte bună, cu rezultate de excepție și cred că experiența din vară ne-a ajutat foarte mult să creștem. Am primit și puțină încredere că putem să jucăm la un nivel înalt cu echipe de clasă, iar rezultatele pe care le-am obținut în noiembrie ne-au ajutat foarte mult și ne-au dat multă încredere în noi. Este un meci cu presiune, nu avem nimic de pierdut și vom da tot ce putem pentru a câștiga.

Cred că vor fi mai mulți fani sâmbătă, mai ales din cauza rezultatelor obținute în noiembrie și victoriile cu Bosnia și Israel”, a declarat căpitanul echipei naționale a României, Gabriela Mărginean.

„Cu siguranță cred că atât suporterii clujeni cât și mulți români din toată țara vor veni în număr foarte mare să ne încurajeze. Mereu la Cluj m-am simțit foarte bine, și când am venit cu naționala, dar și când am jucat pentru Universitatea Cluj. Suporterii ne-au încurajat mereu și au fost alături de noi.

Jucăm cu principala favorită, trebuie să intrăm în meci foarte puternic de la început și trebuie să avem o evoluție foarte bună atât ca și echipă, cât și individual și să jucăm inteligent”
, a concluzionat baschetbalista Claudia Pop.

Miroslav Popov, selecționer România: „Putem produce surpriza în meciul cu Turcia”

„Turcia este o echipă foarte puternică, cu experiență, ei au jucat cu aproape toată lumea din Euroligă, dar cred că orice joc poate fi câștigat chiar și dacă adversarul este foarte bun.

După ce am văzut în pregătiri, suntem o echipă foarte serioasă și cred foarte mult în echipa mea și cred că putem produce surpriza în meciul cu Turcia. Este un meci foarte important pentru calificare, care va decide cine va fi pe primul loc în grupă. Presiunea este mai mare când joci acasă decât când jucăm deplasare, dar după mine cred că este normală presiunea. Această echipă are ceva de arătat și vrem ca fanii sa ne sprijine sâmbătă în număr cât mai mare”, a declarat antrenorul Miroslav Popov la conferința de presă.

„Antrenorul Popov spunea că e o rundă grea, o rundă care decide prima clasată. Ne agățăm foarte mult de acest meci și ne dorim să obținem victoria în meciul cu Turcia pentru a privi mai ușor meciul cu Bosnia”, a declarat team manager-ul, Traian Racu.

Parteneriat cu Untold! Fanii care vin la meci pot câștiga bilete și abonamente la festival

„Avem un parteneriat cu festivalul Untold și ar fi bine să ne ajutați cu comunicarea. Trei dintre spectatorii din tribune vor beneficia de un abonament pentru toate zilele la Untold 2016, iar în pauza meciului va fi un concurs de aruncări și trei spectatori vor primi un bilet de o zi”, a declarat Racu.

Celebrul jurat Masterchef, bloggerul clujean Adrian Hădean va găti pentru echipa națională de baschet feminin a României la Grand Hotel Napoca, în cadrul unei cine festive, joi seara, 18 februarie, de la ora 21:00.

Traian Racu: Suntem în negocieri avansate pentru naturalizarea unei jucătoare străine

„Suntem printre puținele echipe din Europa care nu a pus problema naturalizării până acum, dar vă dau o știre în exclusivitate: suntem în tratative cu naturalizarea unei jucatoare din campionatul străin. Ne străduim să facem acest lucru, nu vă pot spune niciun nume, dar precizez că suntem în negocieri destul de avansate și e posibil ca în luna noiembrie să avem o jucătoare străină pentru ultimele două meciuri din această campanie de calificare la Campionatul European. Nu este o jucătoare din campionatul nostru”, a susținut Traian Racu, team manager România.

Ambele echipe au maximum de puncte (4) după primele două partide, România a trecut cu scorul de 67-65 de Bosnia&Herțegovina și cu 78-77 de Israel, iar reprezentativa Turciei a învins Israelul cu 72-53, respectiv Bosnia cu 79-50.

Naționala Turciei a devenit în ultimul deceniu una dintre marile forțe ale bătrânului Continent, fiind abonată în permanență a turneelor finale europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.