„Era Paszkany” s-a încheiat oficial la CFR Cluj! Grupul Energobit va fi sponsorul principal!

paszkanyOmul de afaceri Arpad Paszkany şi-a oficializat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, ieşirea din acţionariatul clubului CFR Cluj, iar sponsor principal va fi grupul Energobit, condus de milionarul Ştefan Gadola.

Conducerea clubului va fi formată din 29 de acţionari, care au activităţi în diferite domenii, printre care financiar, IT, agricultură, a anunţat Paszkany, evitând să menţioneze cui a cedat acţiunile.

„Sperăm că participarea în Europa League va atrage un investitor puternic, care să se implice financiar. Începând din ianuarie 2014 eu mi-am cedat acţiunile unui grup de firme care să asigure participarea clubului în cupele europene. Eu am cesionat acţiunile pe baza unor promisiuni contractuale din partea firmelor că vor asigura condiţii foarte bune. Actele au fost semnate pe o perioadă de 10 ani. În acest moment, la CFR Cluj nu există nici un acţionar majoritar”, a explicat Arpad Paszkany.

De asemenea, omul de afaceri a infirmat zvonurile apărute în presă în ultimele luni privind intenţiile de a cumpăra altă echipă. „NU mă interesează altă echipă, nici din România, nici din străinătate. Nu mai investesc în fotbal”.

„Din 2001 şi până în 2012, ceea ce a reuşit CFR Cluj este un record în ceea ce reprezintă fotbalul european. Au fost mulţi bani investiţi şi multă, multă muncă. Clujenii şi ardelenii, acum poate 10 ani, nici nu şi-ar fi permis să viseze să cânte imnul Ligii Campionilor, de trei ori în şase ani, pe un stadion din Cluj”, a mai precizat acesta.

Arpad Paszkany a preluat-o pe CFR când era în Divizia C, în anul 2002, iar de atunci clubul a câştigat 8 trofee, de 3 ori campionatul (2007-2008, 2009-2010, 2011-2012), de trei ori Cupa României (2007-2008, 2008-2009, 2009-2010) şi de două ori Supercupa României (2009, 2010).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.