România va cumpăra nave de război

Aa declarat sâmbătă, 15 august, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, la Constanta, în discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei Române.

1nave_de_razboi_rusesti_32679900

Mircea Dusa a afirmat că în ultimii doi ani bugetul alocat Fortelor Navale a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atat la îmbunătățirea instruirii militarilor marinari, cât și la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei.

Dusa a precizat ca, in 2015, va continua procesul de modernizare a celor doua fregate ale tarii noastre – Regele Ferdinand si Regina Maria – si vor fi achizitionate si nave noi.

„La Fortele Navale bugetul a fost marit de patru ori, astfel incat, pe langa programul de instruire si pregatire a militarilor marinari, sa acordam o atentie deosebita modernizarii bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate in acest an sa intre in procesul de modernizare, etapa a doua, cele doua fregate. Avem in vedere sa achizitionam si nave noi, nave de lupta si remorchere, care sa ne permita sa manevram navele noastre in port, astfel incat sa nu mai inchiriem nave de la alti agenti economici.”, a declarat Dușa, citat de ziare.com.

Potrivit acestuia, când vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim și de înzestrarea cu armament de ultimă generație, crearea structurilor necesare pentru apărarea litoralului romanesc și a granițelor pe apă ale României, se mai arată în sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.