România va fi reprezentată la mondialele tăietorilor de lemne în proba de individual şi la echipe!

România va fi reprezentată la mondialele de tăiat lemne de la Lillehammer, Norvegia, 7-9 septembrie, în competiţia pe echipe şi cea individuală, urmând ca reprezentantul ţării noastre la concursul de individual să fie decis sâmbătă, 18 august, la Arad. În competiţie sunt înscrişi patru atleţi: Nicolae Nyamcsuk, Dan Petrescu, Costel Pleş și Botond Nagy.

În urma Campionatului Naţional de tăiat lemne desfăşurat la Oradea, pe 23 iunie, s-a desemnat echipa care ne va reprezenta la mondialele de tăiat lemne, sport în care avem de doi ani o echipă naţională care ne reprezintă în competiţiile internaţionale. Din această echipă fac parte atleţii care se califică pe plan naţional, la competiţiile care au loc pe parcursul anului. Primul Campionat Naţional al Tăietorilor de Lemne a avut loc în iunie 2010 la Bucureşti, iar anul trecut fiind organizat la Gilău, Cluj.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, Tăierea verticală şi Tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.