România, victorie de moral în faţa Muntenegrului, prin golul reuşit de Ţucudean!

Echipa naţională de fotbal a României s-a impus cu scorul de 1-0 (1-0) în faţa reprezentativei Muntenegrului, marţi seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, şi s-a clasat pe locul al doilea în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

„Tricolorii” pregătiţi de selecţionerul Cosmin Contra au avut o evoluţie foarte bună la Podgorica şi au controlat autoritar jocul, ratând o serie de ocazii, însă au obţinut o victorie cu şansă, prin golul marcat de George Ţucudean (44), cu ajutorul portarului Petkovic. Muntenegrenii au ratat şi un penalty în min. 72, apăarat de Ciprian Tătăruşanu.

România a început în forţă partida şi a avut o primă jumătate de oră bună de joc, iar gazdele au reuşit să echilibreze disputa pe finalul primei părţi. În primele cinci minute, România a ratat trei ocazii bune de gol, prin Toşca (1), al cărui şut a fost blocat de Marusic, prin Ţucudean (3), care a reluat alături centrarea lui Stanciu, şi Anton (4), care a şutat de la 30 metri, puţin pe lângă poartă. Ţucudean (17) a reluat pe lângă poartă din careul mic, Keşeru (19) a şutat din unghi, iar mingea a lovit plasa laterală, însă cea mai mare ocazie a fost ratată de Chipciu (20),care a trimis un lob respins cu greu de sub transversală de portar. Keşeru (21) a trimis din careu pe lângă poartă, iar apoi tot el a reluat slab (34). Prima repriză s-a încheiat cu o dominare sterilă a românilor şi cu un gol reuşit de Ţucudean (44), care a reluat de la 25-26 de metri, graţie şi terenului ud, iar Petkovic a scăpat mingea în poartă.

Muntenegrenii au ieşit mai motivaţi de la vestiare şi au început să pună presiunea pe jumătatea României, dar ocaziile notabile au lipsit cu desăvârşire. Mai aproape de a marca au fost tot „tricolorii”, dar Petkovic a reţinut în doi timpi şutul lui Chipciu (59), a respins şutul lui Keşeru (60) la colţul lung şi a salvat un gol la mingea expediată de acelaşi Chipciu (63). Mugosa a fost blocat in extremis de Moţi (66), iar peste cinci minute a fost busculat de Săpunaru, gazdele primind penalty. Tătăruşanu (72) a reuşit să apere şutul lui Marko Jankovic.

Până la final, muntenegrenii au căutat în continuare golul egalării, fără succes, în timp ce România s-a apărat bine şi a încercat să mai înscrie pe contraatac, însă fără sorţi de izbândă.

În celălalt meci al grupei, Serbia s-a impus cu scorul de 4-1 şi a câştigat grupa.

România încheie neînvinsă grupă şi anul 2018, cu şapte victorii şi trei egaluri. Pentru România a fost prima victorie cu Muntenegru în patru meciuri oficiale.

România avea nevoie de o victorie la doua goluri, iar Serbia să înregistreze cel mult un egal pentru ca „tricolorii” să termine pe prima poziţie. Serbia a promovat în al doilea eşalon valoric şi va merge la un baraj pentru calificarea la EURO 2020. În cazul în care Serbia va obţine calificarea în urma preliminariilor EURO 2020, România îi va lua locul la barajul pentru Campionatul European de peste doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.