Romanian Rubik Open 2017 – Competiţie de Speedcubing la VIVO! Cluj-Napoca

Competiţia spectaculoasă de Speedcubing – Romanian Rubik Open revine weekendul acesta la centrul comercial VIVO! Cluj-Napoca. Evenimentul dedicat pasionaţilor de cub Rubik, ce a ajuns la cea de-a 7-a ediţie, reuneşte peste 80 de concurenţi din ţară şi din străinătate.

În weekendul 27-28 mai 2017, la VIVO! Cluj-Napoca va avea loc cea de-a 7-a ediţie a competiţiei Romanian Rubik Open, în cadrul căreia s-au înscris peste 80 de concurenţi din ţară şi din străinătate.

„Aceasta va fi cea mai importantă ediţie de până acum, iar numărul mare de concurenţi este o dovadă a interesului pentru acest hobby, care a crescut de la an la an. Se anunţă concurenţi din 6 ţări: România, Ungaria, Moldova, SUA, Franţa şi chiar China, iar aceştia se vor întrece în mai multe probe pe parcursul a două zile, cele mai interesante fiind să rezolve cubul cu o singură mână sau chiar cu ochii închişi” – a declarat Radu Făciu – promotorul acestui hobby în România şi organizator al competiţiei.

Romanian Rubik Open 2017 face parte din calendarul „World Cube Association” şi va avea loc în zona de food court a centrului comercial după următorul program:

Sâmbătă, 27 mai 2017, între orele 10:00 – 18:00
Duminică, 28 mai 2017, între orele 10:00 – 17:00

Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură
maghiar Ernő Rubik. Iniţial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat după numele inventatorului.
Până în anul 2005, la nivel internaţional s-au vândut peste 300 de milioane de cuburi Rubik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.