Romanii au platit impozite locale in valoare de peste 1 milion de lei la locatiile speciale

Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite direct cu cardul pe internet s-a triplat în primele două luni din 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe din România.

visa europe

„Plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor reprezintă de departe cel mai confortabil şi sigur mod de achitare a obligaţiilor fiscale, fără costuri suplimentare pentru contribuabili şi, totodată, o modalitate eficientă pentru optimizarea resurselor primăriilor. Suntem tot mai aproape de a avea un sistem eficient de plată a taxelor şi impozitelor. În acest sens, salutăm iniţiativa autorităţilor de la finalul anului 2013 de a elimina din cadrul legislativ posibilitatea ca primăriile să suprataxeze plăţile prin ghiseul.ro. În noul cadru juridic astfel creat, ne aşteptăm la o creştere a numărului primăriilor care acceptă plata online a taxelor. Totodată, considerăm că este necesar ca autorităţile să permită, prin modificarea legislaţiei secundare, folosirea unor modalităţi simple şi rapide de distribuţie către populaţie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o creştere semnificativă a nivelului de utilizare al acestei platforme”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe.

Internetul permite contribuabililor să-şi plătească taxele oricând şi de oriunde şi să evite astfel eventualele cozi de la ghişee. La sfârşitul anului trecut, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează până la sfârşitul lunii martie 2014 a cincea ediţie anuală a campaniei naţionale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale.

Toţi posesorii de carduri Visa care îşi achită taxele şi impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 vor participa la o promoţie în cadrul căreia vor putea câștiga, prin tragere la sorţi, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. De asemenea, în cadrul campaniei naţionale, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competiţia naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din ţară care acceptă plata cu cardul. Primăria care va susţine cel mai activ plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de „Primăria Viitorului” în cadrul unei conferinte de presa.

O altă componentă a campaniei naţionale care permite contribuabililor să-şi plătească simplu şi rapid taxele locale o reprezintă locaţiile speciale, deschise zilnic, până la sfârşitul lunii martie 2014, în centre comerciale şi sucursale bancare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Târgu-Mureş şi Iaşi. Această iniţiativă îşi propune să vină în sprijinul contribuabililor care doresc să beneficieze de tot mai multe modalităţi simple de plată a taxelor. Până la 15 martie, românii au plătit cu cardul taxe şi impozite locale în valoare de peste 1 milion de lei în cadrul locaţiilor speciale.

Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi la administraţiile fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral. Lista locaţiilor speciale deschise în România este următoarea:

• Sectorul 1, Bucureşti: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 10:00 şi 22:00 în agenţiile Raiffeisen Bank din Băneasa Shopping City şi Promenada;

• Sectorul 2, Bucureşti: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 10:00 şi 22:00 în Cora Pantelimon;

• Sectorul 3, Bucureşti: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 14:00 şi 20:00 în Auchan Vitan, Auchan Titan şi Bucureşti Mall;

• Sectorul 4, Bucureşti: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 15:00 şi 20:00 în Sun Plaza Mall;

Cluj-Napoca: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 14:00 şi 20:00 în Iulius Mall;

• Constanţa: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 10:00 şi 22:00 în Maritimo;

• Târgu Mureş: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 15:00 şi 20:00 în Promenada Mall;

• Iaşi: taxele şi impozitele locale se pot plăti între orele 14:00 şi 20:00 în Iulius Mall.

Lista primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor şi impozitelor online, precum şi datele actualizate în timp real privind locaţiile speciale unde se pot plăti taxele şi impozitele locale cu cardul, sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.