Românii pot juca în turneul Neymar Jr’s Five pentru un loc în finala mondială din Brazilia

Neymar Jr, vedeta Barcelonei și a echipei nationale a Braziliei, oferă tinerilor fotbaliști șansa de a-și demonstra talentul într-un turneu de fotbal aparte.

Neymar

Jucătorul inclus pe lista scurtă la FIFA Ballon d’Or (alături de Ronaldo și de Messi – argentinianul care avea să câștige trofeul) le face o invitație jucătorilor cu vârste între 16 și 25 de ani din peste 35 de țări, inclusiv celor din România: să-și facă echipă și să intre în turneul Neymar Jr’s Five.

„Este genul de fotbal care mi-a plăcut întotdeauna, dar de această dată mai e o șmecherie: echipele de cinci jucători pierd câte un jucător de fiecare dată când primesc un gol, până când o echipă rămâne fără jucători sau până când se scurg cele zece minute ale unui meci. Asta o să facă jocul mult mai antrenant”, spune Neymar Jr.

În România vor avea loc patru turnee de calificări locale – în Timișoara (7 mai) și Târgu Mureș (14 mai), urmate de cele din Iași (15 mai) și București (21-22 mai). Pe 4 iunie vom afla, la București, care este echipa care ne va reprezenta la Finala Mondială din Brazilia. Echipele campioane din cele peste 35 de țări se vor duela pentru marele trofeu în iulie, în Praia Grande, locul în care talentatul jucător brazilian a crescut, și-a început cariera profesionistă și, mai târziu, a fondat „Instituto Projeto Neymar Jr”.

„Am visat să am un turneu care să-mi poarte numele și prin intermediul căruia să aduc cele mai bune echipe din lume în orașul meu natal. Această dorință se transformă în sfârșit în realitate, deci abia aștept să văd ce pot face acești jucători”, spune Neymar Jr, cel care a ajutat la dezvoltarea formatului competițional, va invita echipa câștigătoare la un meci al Barcelonei pe Camp Nou.

Finala mondială are loc în iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, în statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este să ofere educație extracurriculară și activități sportive copiilor dezavantajați și familiilor acestora, promovând incluziunea socială și participarea activă în comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis în 2014 și este al doilea program ‘FutbolNet’ creat în parteneriat cu Fundația FC Barcelona în Țara Cafelei, primul fiind cel din favelele orașului Rio de Janeiro.

Echipele formate din 5-7 jucători se pot înscrie acum pe www.redbull.ro/neymar5.

În România, turneul Neymar Jr’s Five este organizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Urmărește turneul Neymar Jr’s Five pe neymarjrsfive.com, facebook.com/neymarjrsfive și #neymarjrsfive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.