Rugbyiștii de la „U” Prodvinalco au pierdut prima etapă din Superliga CEC Bank, pe terenul Stelei

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco Cluj a fost învinsă categoric de Steaua București, în Capitală, scor 6-45 (6-31), în prima etapă a SuperLigii CEC Bank, ediția 2016-2017, steliștii obținând și bonusul ofensiv, potrivit AGERPRES.

U Cluj - Steaua etapa 1 superliga cec bank 2016-2017 (30 Iulie 2016)

Bucureștenii s-au aflat în permanență la cârma jocului de la un capăt la altul, reușind să înscrie 6 eseuri, în timp ce clujenii nu au reușit să le pună probleme decât în primele 25 de minute ale jocului.

Florin Vlaicu a deschis scorul dintr-o lovitură de penalitate, în minutul 3, clujenii au egalat din aceeași procedură, în minutul 11, prin Ovidiu Melniciuc.

În minutul 22, „militarii” au beneficiat de un eseu de penalitate, după o infracțiune în apărare comisă de oaspeți, transformat de același Vlaicu, Melniciuc reducând din diferență prin fructificare unei lovituri de pedeapsă în minutul 25.

În minutul 31, Robert Dascălu a izbutit a doua încercare a meciului, eseul fiind transformat tot de Vlaicu, pentru ca după numai trei minute tonganul Petelo Tupou să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor de eseuri pentru Steaua, după o cursă solitară de aproape 30 de metri. Fundașul naționalei, Florin Vlaicu, a fost cel care a transformat încercarea și se părea că scorul la pauză va fi 24-6, însă în ultimul minut al primului mitan, Florin Surugiu a reușit cea de-a patra încercare a primei reprize, care s-a încheiat prin transformarea lui Vlaicu.

Pornind de la scorul de 31-6, partea a doua a jocului a fost tot la discreția gazdelor, care însă nu au mai forțat, cele 14 puncte puse pe tabela de marcaj în mitanul secund venind din două eseuri, ale lui Ionuț Dumitru, în minutul 61, și Ionel Melinte, în minutul 72, ambele transformate de Vlaicu.

Alte rezultate din prima etapă a SuperLigii CEC Bank de rugby:

CSM Știința Baia Mare – CS Politehnica Iași 35-10
CSM Olimpia București – CS Dinamo București 25-33

Următorul joc pentru rugbyiștii clujeni va fi în etapa a 3-a, pe teren propriu, cu Dinamo București, sâmbătă, 13 august, de la ora 17:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

One thought on “Rugbyiștii de la „U” Prodvinalco au pierdut prima etapă din Superliga CEC Bank, pe terenul Stelei

  1. Super spectacol ooferit la inceput de sezon. Jucatori motivati antrenori tineri de perspectiva.in schimb de la tv s a vazut foarte cald. Un arbitraj bun care a ridicat nivelul jocului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.