Rugbystele de la „U” Cluj, bronz la finalul sezonului 2015-2016

Formația feminină de rugby a Universității Cluj a încheiat pe poziția a treia actualul sezon al Campionatului Național de rugby 7 feminin, senioare și junioare, obținând o singură remiză din trei meciuri în partidele disputate duminică, 31 octombrie, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj, în cadrul ultimei etape a sezonului.

Dan Bodea / Transilvania Reporter
Dan Bodea / Transilvania Reporter

Pornită cu un avantaj de 10 puncte în clasamentul general înaintea ultimei etape, CS Agronomia București a devenit noua campioană a României, pe locul doi s-a clasat campioana ultimelor șase ediții consecutiv, CS Politehnica Iași, iar rugbystele Universității Cluj au cucerit medaliile de bronz ale competiției. La junioare, titlul de campioană națională a fost cucerit de CS Arieșul Mihai Viteazu (Cluj), urmată de CSM Pașcani.

Rezultatele Etapei a VIII-a

SENIOARE

CS Politehnica Iași – CS „U” Cluj 12-7
CS Agronomia București – CS Politehnica Iași 12-7
CS „U” Cluj – CS Agronomia București 14-15
CS „U” Cluj – CS Politehinca Iași 7-12
Politehnica Iași – CS Agronomia București 12-19
CS Agronomia București – CS „U” Cluj 7-7

Clasamentul ultimei etapei:

1.CS Agronomia București – 11 p
2.Politehnica Iași – 8 p
3.CS „U” Cluj – 5 p

Clasament General:

1.CS Agronomia București – 74 p
2.CS Politehnica Iași – 61 p
3.CS „U” Cluj – 57 p

„Am avut un an competițional greu. Toate fetele din echipă am fost la lotul național și multe dintre noi am fost accidentate, iar după Cupa României multe dintre noi intrăm în operație. Campioana României, Agronomia București, s-a întărit foarte mult, doar două fete sunt românce, restul este echipa națională a Moldovei. Nu vreau să găsim o scuză în faptul că am fost la lot sau că Agronomia și-a întărit echipa cu fete din Moldova, pentru că și Moldova a fost la Campionatul European și le-am bătut în aceeași formulă, numai că oboseala și-a spus cuvântul. Noi suntem mulțumite de rezultat și sperăm să ne revenim cât de repede după accidentări”, a declarat rugbysta Universității Cluj. Anca Hău.

În cei cinci ani de când s-a înființat secția de rugby feminin în cadrul CS „U”, fetele noastre au obținut trei medalii de argint (2012, 2014 și 2015) și două de bronz (2013 și 2016).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.