Rusia a început ofensiva împotriva Statului Islamic! Putin trimite 150.000 de soldați ruși în Siria

Vladimir Putin se pregătește să distrugă Statul Islamic și a anunțat ofensiva împotriva jihadiștilor islamiști.

putin attacks syriaRusia va trimite 150.000 de soldați în Siria, pentru o ofensivă totală împotriva islamiștilor teroriști, fiind cea mai mare deplasare de trupe din istoria modernă a omenirii.

Rusia duce acum o luptă de cucerire a orașului Raqqa, oraș declarat capitală a ISIS în Siria. Strategia e simplă: dacă rușii cuceresc acest oraș, pun mâna și pe resursele de petrol din zonă și din Palmira.

Rusia a distrus deja câteva centre de comandă ale ISIS, mulți jihadiști fiind uciși. „Nu doar că vom continua atacurile, dar ele vor crește în intensitate.”, a anunțat Rusia.

Atac aerian asupra unei baze ISIS din Siria:

Surse ale Hezbollah, o grupare siita apropiata Teheranului, afirma ca între Vladimir Putin si Bashar Al-Assad ar exista o înțelegere privitoare la prizonierii de război pe care Siria îi va captura de-acum înainte, cu precădere ISIS. Cei care nu sunt cetățeni sirieni, ca și instructorii lor sauditi, qatarezi, kuwaitieni, turci si din Emiratele Arabe Unite, luati prizonieri de armata siriana, vor trebui predati rusilor. Conform întelegerii, rusii îi vor îmbarca pe loc, la bordul avioanelor de transport AN-124 care cara zilnic armament si munitii în Siria, pe prizonierii ISIS, la drumul de întoarcere în Rusia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.