Rușii nu vor să moară pentru Putin și părăsesc țara. Peste 260.000 de bărbați au plecat după decretarea mobilizării. Granițile s-au închis, de facto

Peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB – serviciul rus de securitate internă – citate de Novaya Gazeta.

Publicația rusă susține că are informația de la surse din administrația prezidențială.

Între timp, apar relatări că granițele s-au închis, de facto, pentru bărbații care au vârsta recrutării.

Pe de altă parte, Novaya Gazeta afirmă că președintele Putin nu are programate întâlniri cu alți lideri ruși la finalul lunii spetembrie. El ar fi plecat să se relaxeze, timp de o săptămână, pe malul lacului Valdai.

Acesta este este un lac glaciar situat în partea central-nord-vestică a Rusiei, între colinele din Podișul Valdai și are o suprafață de 19,7 kmp. Adâncimea maximă a lacului este de 60 m. Pe una dintre insulele de pe lac se află Mânăstirea Iverski.

Publicația Meduza a scris că bărbații ruși nu mai au voie să iasă din țară.

Refuzuri de a aproba călătorii peste granița ruso-kazahă au fost raportate de cel puțin cinci abonați ai canalului de Telegram Border Control.

Imediat după începerea mobilizării din 21 septembrie, au apărut cozi la granița Rusiei cu unele țări învecinate. După aceea, au existat rapoarte neconfirmate că, la granița cu Georgia și Kazahstanul, persoanelor fizice li s-a interzis să părăsească Rusia.

Inițial, comisarii militari ai regiunilor Federației Ruse le-au interzis persoanelor mobilizate să călătorească în afara orașului sau districtului lor, dar pe 23 septembrie au apărut în ordinele lor interdicții de a părăsi Rusia”scrie Meduza.

Publicația afirmă că vor exista „vize de ieșire”, dar bărbații ar trebui să obțină permisiunea de la biroul militar de înregistrare și înrolare.

Oficialii ruși vorbesc de mobilizarea a 300.000 de persoane, dar mai mulți analiști apreciază că vor fi recrutate între 800.000 și 1,2 milioane de bărbați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.