S-a aflat salariul pe care îl avea fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu! Câștiga cel mai puțin dintre toți președinții din lume

Fost ministru de Finanțe în perioada comunistă și consilier al lui Nicolae Ceaușescu, Petre Gigea, a dezvăluit recent ce salariu avea fostul dictator.

„Ceaușescu avea 12 mii de lei salariu și 3 mii de lei indemnizație de conducere, în total 15 mii de lei. Atât era ce lua el în plic. Erau cam 800 de dolari și era cel mai mic salariu din lume, de președinte. De la el porneau câte o mie în jos (…) Toată lumea câștiga în funcție de președinte”, a dezvăluit recent Petre Gigea, fost ministru al Finanțelor înainte de 1989 și consilier al fostului dictator Nicolae Ceaușescu, potrivit gandul.ro.

Petre Gigea a povestit și cum a intrat la Nicolae Ceaușescu în birou pentru a-i explica dictatorului că are cel mai mic salariu din lume, de președinte.

Ceaușescu ar fi refuzat un salariu de 20.000 lei

„Desigur că am ales o zi în care el trebuia să fie binedispus. Am întrebat dacă s-a certat cu cineva, apoi am intrat acolo ( în birou – n.r.), m-am prezentat cu câteva documente, și de semnat, și zic „am o problemă cu salariile conducereii țării și a miniștrilor. Să știți că dumneavoastră aveți mai puțin decât directorul general al Văii Jiului”.  Parcă-l văd și acum , eram în picioare, se uita la tabel”, povestește Petre Gigea.

Potrivit fostului ministru al Finanțelor, Ceaușescu nu a acceptat un salariu mai mare, respectiv de 20 de mii de lei.

Ce salariu avea un român de rând pe vremea lui Ceaușescu

Totuși, salariul de 15 mii de lei nu era deloc unul mic în comparație cu ce câștigau ceilalți români.

„În aceeaşi perioadă, salariile românilor de rând variau între 1.500 şi 3.600 de lei. De asemenea, o franzelă costa 2,5 lei, 1 kg de zahăr 11 lei, 1 litru de ulei 12 lei, 1 kg de carne de porc 33 de lei, 1 litru de benzină 9 lei, un bilet de tramvai 2 lei, un televizor cu tub între 2.000 şi 4.000 de lei, iar o maşină Dacia 70.000 de leia declarat recent Petre Gigea, citat de gds.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.