Activistii Rosia Montana au ocupat sediul partidelor la Cluj. FOTO

Activiștii Roșia Montană au ocupat, marți dimineața, sediile partidelor din Cluj în semn de protest împotriva proiectului de modificare a Legii Minelor, care se voteaza astazi in plenul Camerei Deputatilor.

Mesajul celor care lupta pentru drepturile oamenilor din Rosia Montana

De mai bine de 14 ani, Roșia Montană rezistă asediului neîntrerupt al companiei Roșia Montană Gold Corporation. În acest asediu, statul român nu este aliatul cetățenilor săi, ci al corporației și al intereselor obscure ale politicienilor corupți. Autorități locale, parlamentari, guvernanți și președinte, cu toții au făcut tot posibilul nu ca să împiedice, ci ca să grăbească otrăvirea noastră, a tuturor, cu cianura oferită de compania canadiană.

Astăzi, 10 decembrie 2013, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, deputații USL se pregătesc să voteze pozitiv noua lege a minelor, o lege copiată aproape în întregime după legea specială pentru Roșia Montană, o lege împotriva căreia zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă începând cu 1 septembrie. Deputații PDL se ascund de responsabilitate în spatele unei așa-zise abțineri, în timp ce deputații PPDD și UDMR dau din umeri sau trimit mesaje publice fără conținut clar. Prevederile noii legi a minelor legalizează exproprierile forțate în numele operatorilor economici privați; mai mult, unul din amendamente stipulează că un cetățean pe a cărui teren se află o sursă de apă nu va mai putea folosi acea sursă de apă dacă ea este concesionată unei corporații! Astfel, această lege va afecta nu doar comunitatea din Roșia Montană, ci și pe cele din Pungești, Moșna și toate celelalte localități în care se vrea începerea explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

De aceea, astăzi, 10 decembrie 2013, noi, cetățeni liberi am decis să ocupăm sediile acestor așa-zise partide politice folosite ca locuri de promovare a ignoranței, setei de putere, corupției și fărădelegii.

Mesajul nostru pentru cetățeni este: veniți alături de noi, indiferent de etnie, religie, sex sau condiție socială! Acționați pentru eliberarea voastră de sub dominația acestui sistem putred de corupt, un sistem în care voi, cei mulți, sunteți sacrificați pe altarul banului!

Mesajul nostru pentru politicieni este: dacă ne atacați, suntem datori să ne apărăm! Vrem să simțiți pe pielea voastră cum e să nu mai puteți lucra, să nu mai puteți dormi, să nu mai puteți trăi fără ca cineva să vă amenințe în mod constant modul de viață. Nu ne vom opri până când nu veți înțelege că deciziile voastre afectează milioane de oameni și că veți plăti pentru orice încercare de a ne otrăvi sau a ne priva de drepturile noastre!

UNIȚI, salvăm Roșia Montană!

Mai multe fotografii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.