S-a deschis Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 1

Începând de astăzi, persoanele vârstnice au la dispoziţie un centru de zi modern, reabilitat din fonduri europene. Este vorba despre Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr.1 de pe strada Şt. O. Iosif nr.1-3. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, dedicată polilor de creștere.

centrul multifunctional varstnici nr 1 str o iosif 1-3

În urma modernizării, Centrul este mai mare cu aproape 900 mp, permițând astfel accesul unui număr mai mare de beneficiari, de la 70 de locuri în prezent, la 234 de locuri. De asemenea au fost realizate dotări care să facă spațiul unul comod și plăcut pentru toți vârstnicii, de la montarea unui lift accesibil şi persoanelor cu mobilitate redusă la creșterea numărului de grupuri sanitare adaptate necesităţilor persoanelor cu dizabilităţi.

Cei care vor petrece timp liber acolo, vor avea la dispoziție echipamente adaptate nevoilor specifice desfăşurării activităţilor pentru care este acreditat Centrul: dotări pentru îmbunătăţirea calitativă a activităţilor de educaţie, integrare/reintegrare socială, recreere precum și servicii gratuite de gimnastică medicală, fizioterapie, kinentoterapie, informare şi consiliere.

Prin realizarea acestui proiect, în conformitate cu Strategia de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca, am urmărit creşterea calităţii vieţii beneficiarilor de servicii sociale din oraşul nostru.

Valoarea totală a proiectului este de 5.399.454,22 lei, din care 5.328.701,82 lei este asistenţa financiară nerambursabilă, iar 177.326,44 lei reprezintă contribuţia municipiului Cluj-Napoca. În cadrul acestui proiect au fost realizate economii totale în valoare de 1.260.223,45 lei, în urma finalizării procedurilor de achiziţie, valoarea contractată şi executată fiind de 4.139.230,77 lei.

centrul multifunctional varstnici nr 1 str o iosif 1-3_2

Perioada de implementare a proiectului este de 34 de luni, iar lucrările au fost demarate în 30 ianuarie 2013.

Proiectul are o valoare totală de 5.399.454,22 lei,, din care 5.328.701,82 lei este asistență financiară nerambursabilă, iar 177.326,44 lei reprezintă contribuția municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul a fost realizat de firma SC TCI Contractor General SA, având o valoare de 3.384.210 lei fără TVA, di ncare 229.740 lei fără TVA reprezintă cheltuieli diverse și neprevăzute. Întregul imobil are un regim de înălțime de S+P+2E, iar suprafața terenului este de 1152.00 m2.

La parter (Corp A + Corp B + Corp C), se gasesc zone pentru socializare si petrecerea timpului liber, o sala de reuniuni care poate fi transformata pentru diverse ocazii (zile de naștere, diverse întâlniri, etc.), birouri pentru consiliere sau coordonatori, un oficiu și grupuri sanitare.

centrul multifunctional varstnici nr 1 str o iosif 1-3_3

La etajul 1 (Corp B + Corp C), se gaseste zona pentru asistenta medicala, respectiv, spatii pentru gimnastica medicala, kinetoterapie, fizioterapie si cabinet pentru educatia sanatatii, vestiare si grupuri sanitare.

La etajul 2 (Corp B + Corp C), se gasesc spatii pentru activitati diverse, camera hobby sau pentru lucru manual, atelier de pictura, zone pentru relaxare si socializare, spatii tehnice si de intretinere (centrala termica si depozitare), birouri, grupuri sanitare si oficiu pentru personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.