S-a lansat petiția online pentru susținerea clujeanului Eckstein-Kovacs Peter ca Avocat al Poporului, semnată de peste 8500 de persoane!

Grupul civic Declic a lansat o petiție online, semnată până acum de peste de 8.500 de cetățeni, prin care aceștia le cer partidelor să îl numească în funcția de Avocat al Poporului pe clujeanul Peter Eckstein-Kovacs.

Noi, cetățenii acestei țări, vă cerem să îl numiți în funcția de Avocat al Poporului pe Peter Eckstein-Kovacs. A demonstrat de-a lungul timpului că principiile sunt mai importante decât funcția, demisionând atunci când a considerat că cele două nu mai sunt compatibile.

Noi, cetățenii, avem nevoie de un Avocat al Poporului care să ne apere cu adevărat drepturile și libertățile. Victor Ciorbea, actualul ocupant al acestei funcții, a fost mai degrabă avocatul infractorilor decât al cetățenilor”, se arată în textul petiţiei demarate de Declic.

Petiţia este adresată președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, şi președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, iar 8.700 de cetăţeni au semnat deja. Petiția de susținere a lui Eckstein poate fi accesată AICI.

Eckstein este propunerea Uniunii Salvați România (USR), susținută și de PNL și de PMP pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai. Mandatul Avocatului Poporului este de cinci ani şi poate fi reînnoit o dată. Ciorbea a fost ales în această funcție în 2014.

Avocatul Poporului este numit în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului. Opoziția parlamentară – mai precis PNL, USR și PMP –  s-a pus de acord marți și asupra susținerii unui candidat unic pentru șefia Camerei Deputaților, în locul lui Liviu Dragnea.

Pentru ca opoziția să-și impună candidatul ar mai avea nevoie însă și de voturile UDMR și Pro România. Peter Eckstein-Kovacs, de profesie avocat, a fost membru al UDMR și pentru o perioadă consilier prezidențial în mandatul președintelui Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.