Zeci de fani au ajuns la spital după abuzul jandarmilor la meciul de baraj „U” – Sibiu! Oamenii legii au gazat femei și copii

Pe teren, Universitatea Cluj a fost învinsă cu scorul de 0-2 de FC Hermannstadt, după două goluri reușite într-un minut, 79 și 80, dar incidentele de la finalul partidei între suporteri și jandarmi au umbrit partida și au ținut capul de afiș al tuturor ziarelor.

Totul a început din momentul când un fan al Universității Cluj, interzis pe stadioanele din România, a pătruns în minutul 88 pe gazon din zona galeriei oaspete și s-a îndreptat direct spre peluză pentru a o saluta, moment în care stewarzii au interveni în forță și l-au bruscat pe suporter, unul dintre ei chiar lovindu-l cu piciorul în cap deși acesta nu a opus rezistență și era la pământ. Atunci s-a produs declicul, iar un grup de fani au coborât din peluză pentru a-i lua apărarea, moment în care un efectiv de jandarmi a început să împartă bastoane și să dea cu spray-urile lacrimogene din dotare. Suporterii s-au retras în peluză, iar câțiva dintre ei au aruncat cu câteva scaune spre jandarmi, lovindu-l pe unul dintre ei și s-a prăbușit pe teren, având nevoie de intervenția echipajului medical.

Deși lucrurile se liniștiseră și conflicul părea că s-a aplanat, într-un exces de zel un grup de jandarmi a pătruns în forță în peluză și i-au alergat pe fani, împărțind bastoane și gaze lacrimogene în stânga și dreapta, chiar și pe femei cu copii. Un gest absolut iresponsabil al oamenilor legii și un nou abuz care putea fi evitat dacă suporterul intrat pe teren ar fi fost îndepărtat fără violență.

Jandarmul clujean, internat la Clinica de Neurochirurgie

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, Adela Golea, a declarat, luni, că jandarmul a fost adus duminică seară la UPU Cluj-Napoca de la stadion.

Pacientul, în vârstă de 45 de ani, adus de pe stadion unde își îndeplinea funcția de jandarm, a fost diagnosticat la UPU cu traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga. După evaluare, stabilizare a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde este în observație pe Secția de Terapie Intensivă„, a spus Golea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.