Coșmar pe Cluj Arena – „U” Cluj, învinsă într-un minut în prima manșă a barajului cu Hermannstadt și are șanse minime de promovare! Incidente între suporteri și jandarmi! FOTO

Universitatea Cluj a fost învinsă duminică, 9 iunie, de gruparea sibiană FC Hermannstadt, scor 0-2 (0-0), în prima manșă a barajului de promovare.

Într-o atmosferă de zile mari pe Cluj Arena și în fața a 23.500 de spectatori, prima repriză a fost sub semnul echilibrului, cu Universitatea Cluj mult mai periculoasă și prezentă în jumătatea sibienilor, iar Goga, Gavra și Pârvulescu au fost cei mai periculoși oameni din tabăra gazdelor.

Atacantul Nicolae Pârvulescu a încercat o pătrundere și o reluare din marginea careului, dar șutul său anemic spre poartă și a fost reținut de Căbuz (8). Prima mare ocazie notabilă a sibienilor a venit în minutul 10, la o pătrundere periculoasă în careu a lui Popovici, care a centrat pe jos, dar Dur-Bozoancă a reținut din fața lui Tsoumou. Gavra a șutat pe jos, plasat, dar Căbuz a reținut (13). O lovitură liberă de la 20 metri pentru „U”, în urma căreia același Goga a trimis în zid (16) și tot el a trecut de un adversar în minutul 25, și-a făcut mingea pe șut și a reluat plasta din marginea careului, dar portarul lui Hermannstadt a respins în corner. Florescu a reluat cu capul pe lângă poartă în urma loviturii de colț.

Cea mai mare ocazie de gol a sibienilor a venit în urma unei lovituri libere executate de Daniel Tătar de la 20 metri, lateral stânga, dar mingea a șters bara transversală (28). „Studenții” au avut o altă lovitură liberă de la 20 metri după un fault comis asupra lui Goga, iar de această dată golgheterul Gavra și-a încercat norocul, dar mingea sa s-a oprit tot în zid (41). Prima parte s-a încheiat.

În debutul reprizei secunde, Pârvulescu a șutat puțin peste poartă din interiorul careului (46), iar Goga a pătruns periculos, în viteză, în careul mare și a trimis în plasa laterală în minutul 55.

Cea mai mare ocazie de gol a Sibiului în minutul 66, atacantul Fred Tsoumou a scăpat singur spre poartă și l-a lobat pe Dur-Bozoancă, dar mingea s-a dus, din fericire pentru fanii lui „U”, peste poartă.

Lovitură de teatru pe Cluj ArenaPetrișor Petrescu a reușit deschiderea scorului la prima acțiune notabilă a Sibiului din repriza secundă în minutul 79 al meciului cu o reluare plasată la colțul lung din marginea careului, iar la faza imediat următoare, Sibiul a dus scorul la 2-0 după ce atacantul Fred Tsoumou a profitat de o gafă în defensiva clujenilor, a scăpat singur spre poartă, a trecut de Dur-Bozoancă și a înscris în poarta goală (81). Mulți dintre spectatori au început să părăsească, dezamăgiți, arena după al doilea gol.

Finalul a fost marcat de mai multe incidente între jandarmi și suporteri.

Un fan al Universității Cluj interzis pe stadioane a reușit să intre pe teren și s-a dus spre peluza Șepcile Roșii, moment în care o parte dintre suporteri clujeni au pătruns în teren.

Jandarmeria a intervenit în forță și au dat cu gaze, iar fanii au aruncat cu scaune, rănindu-l pe unul dintre ei și care a fost transportat la spital.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, I. Ursu. A. Cordoș, D. Berci (C. Taub, min. 72) – G. Giurgiu, G. Florescu – N. Pârvulescu, R. Greu (Axente, min. 77), D. Goga – C. Gavra

Rezerve: I. Dinu, S. Chitoșcă, I. Hațiegan, D. Hordouan, C. Taub, M. Coman, M. Axente

Antrenor: Bogdan Lobonț

FC Hermannstadt: C. Căbuz – Al. Mățel, Al. Dandea, I. Stoica, R. Dâlbea – D. Tătar, S. Popovici, P. Petrescu, L. Dumitriu (Da Silva Moreira, min. 84) – I. Lendric (Antonov, min. 65), F. Tsoumou

Rezerve: N. Toma, A. Ilija, F. Axinte, L. Niță, R. Sumanariu, F. Jazvic, Da Silva Moreira

Antrenor: Vasile Miriuță

Cartonașe galbene: Pârvulescu (34) // Dâlbea (36)

Spectatori: 23.564

Returul va avea loc miercuri, 12 iunie, la Sibiu, de la ora 18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.