S.O.S. – Interesele duc la retrocedarea şi MASACRAREA pădurii Hoia-Baciu! Defrişările au început de câteva zile!

Nici pădurea Hoia-Baciu nu scapă de interesele „băieţilor deştepţi” din zona imobiliară, valoarea terenului din zonă, precum şi poziţia foarte bună au captat atenţia multor dezvoltari şi se pare că unii dintre ei, mai deştepţi şi cu legături mai strânse în primărie au trecut şi la fapte. Un grup de cercetaşi clujeni, aflaţi într-o expediţie în vestita pădure, au constatat că o parte din zonă a fost retrocedată, iar defrişările au început de zor de câteva zile, iar poliţia nu poate face nimic pentru a stopa acest lucru deoarece totul este „legal”. 

„În pădurea Hoia-Baciu, mai jos de terenul de fotbal, s-a retrocedat toată această frumuseţe de pădure. Am vorbit şi cu poliţia, dosarul este legal, s-au dat toate autorizaţiile pentru a se defrişa. Practic tot ce e aici, tot ce vedem nu va mai exista în câţiva ani, în 3-4 ani zic lucrătorii care taie copacii.

Deja se taie, cad copaci de 50-80-100 ani. A venit poliţistul cu care am vorbit şi mi-a zis că sunt interese foarte mari, zona este foarte scumpă, teoretic ar trebui să aibă loc o expropriere, nu ştim dacă primăria are chef să facă lucrul acesta. Pur şi simplu poliţiştii au venit, au constatat şi au plecat pentru că nu au ce să facă, nu pot să împartă amenzi. Copacii continuă să cadă, aşa că uitaţi-vă cu regret la aceşti minunaţi copaci, la această pădure din Cluj, care nu va mai fi”, a spus clujeanul Andrei Cosmovici, cel care a şi realizat o filmare.

Doar presiunea publică mai poate salva pădurea Hoia-Baciu

„Nu ştiu dacă noi putem face ceva, dar poliţistul mi-a spus că doar presa mai poate face ceva, din moment ce dosarul este legal atunci numai prin presiune publică. Şi e de înţeles că e presiune, din moment ce se taie o pădure se va aglomera din nou o intrare în oraş şi asta nu va fi bine pentru cei care vor ajunge să locuiască aici.

Noi am ieşit cu cercetaşii, am venit la un colţ de natură şi am dat de o masacrarea pădurii pentru nişte interese care nu iau în calcul viitorul şi niciun fel de echilibru”, a mai spus clujeanul.

Defrişarea zonei a continuat şi sâmbătă, 10 noiembrie, iar masacrarea pădurii avansează pe zi ce trece.

8 thoughts on “S.O.S. – Interesele duc la retrocedarea şi MASACRAREA pădurii Hoia-Baciu! Defrişările au început de câteva zile!

  1. Dacă e proprietate privată, dobăndită legal și cinstit, atunci ghinion. Nu ne convine, știu, dar n-avem decât să strângem bani și să o cumpărăm, ca să o protejăm de defrișare. Nu văd o altă soluție morală. Asta cu exproprierea e un abuz. E o mizerie rămasă în mintea colectivă de pe vremea comunismului. Dacă vreți libertate, atunci învățați să respectați libertatea aproapelui vostru!

  2. Da padurea e o tentatie ..sa o distruga cativa oameni care cred ca au bani si functie politica ..dar… Dar nu tin cont ca toata zona are campuri electromagnetice deosebite care nu prea permit camparea sau prezenta umana mult timp .. Poate pare o zona atractiva ..dar daca ar face studiul geo este incompatibil cu anumite forme de viata, vezi si cum au crescut copacii si de ce exista o fauna si o flora unica ..si nimeni nu se simte bine sa treaca noaptea prin padure si nu padurii se datoreaza starile, cat campurilor electromagnetice care isi schimba fluxurile . Dar cand la banii lor nu mai conteaza si natura, asa cum au construit alesii si in albia superioara a raurilor sau aluvionara carora li s-au modificat partial albiile ..crezand ca … in fata calamitatilor ii apara zidurile sau contul in banca…. Dar ce vor distruge va trece un timp sa se refaca ..si acolo greu de crezut ca cineva uman va locui sau vor putea construii ..dar…la banii lor ..si mintea fara …doar la Cluj ii unii ..moderni si fara creier . No pacat, ca oamenii is faini .

  3. Nu va ieși nimeni la proteste, numai dacă se află că 1mp defrișat este al lui Dragnea. Atunci vor ieși toți #rezistenții. Ca la un semn pe toți vor mărșălui spre Hoia. Unica lor logică este „Poate să fure oricine, orice, flote, case, combinate, păduri, nu contează, Dragnea la pușcărie!!!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.