S.O.S. Salvați monumentul lui Mihai Viteazul! Imagini rușinoase pentru brandul „Orașului Comoară” – FOTO-REPORTAJ

Ignorat de autoritățile locale ani la rând, monumentul domnitorului Mihai Viteazul din piațeta cu același nume din muncipiul Cluj-Napoca a ajuns într-o stare avansată de degradare și nimănui nu pare să îi pese de acest lucru extrem de important pentru imaginea și brandul „Orașului Comoară”, în anul în care așteptăm la Cluj sute de mii turiști cu prilejul evenimentelor din cadrul Capitalei Europene a Tineretului.

Treptele sunt în mare parte distruse, bucăți din monument stau să se desprindă, fântâna arteziană din spatele statuii nu a mai fost curățată de la înființarea ei, piatra cubică a dispărut pe o suprafață mare, iar toate acestea, precum și multe altele, dau o imagine dezolantă și rușinoasă asupra unui obiectiv turistic important.

Urât mod de a ne primi turiștii, nu? Cu majoritatea obiectivelor și punctelor importante din oraș aflate într-o stare de degradare totală. Fotografiile de mai jos nu mai au nevoie de nicio explicație.

DSCN4963

DSCN4961

DSCN4960

DSCN4959

Iluminatul ambiental al pieței este istorie, becurile fiind demult furate, după cum bine se poate vedea în fotografiile de mai jos.

DSCN4967

Facem apel la consilierii locali din Cluj-Napoca, de ale căror decizii depind soarta acestui oraș, să ia atitudine în privința modernizării acestui obiectiv turistic important. Este imposibil ca o piață din centrul orașului să arate atât de dezolant.

Facem apel la politicienii ipocriți ai Clujului, indiferent de culoarea politică, care își aduc aminte de oraș și de clujenii care i-au ales doar în campanie, să renunțe la războaiele cu opoziția și să demonstreze, prin fapte, că le pasă.

Facem apel la reprezentanții municipalității să își mai părăsească birourile lor călduțe și să ia pulsul orașului.

Demonstrați că vă pasă de acest oraș, nu doar când e campanie electorală!

NU LĂSAȚI PIAȚA MIHAI VITEAZUL SĂ AJUNGĂ O RUINĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.