Sala arhiplină în prima a zi a Festivalului de Film Japonez de la Cinema Victoria

Festivalul de Film Japonez a început astăzi la Cinema Victoria în prezența Excelența Sale, domnul Keiji Yamamoto, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, aflat pentru prima dată într-o vizită la Cluj-Napoca. Acesta s-a declarat foarte impresionat de orașul Cluj și i-a îndemnat pe clujeni să vină la Festivalul Japonez și să descopere fascinanta cultură japoneză. Alături de Ambasador s-a aflat și Atașatul Cultural Nobumitsu Takamatsu.

Keiji Yamamoto, ambasador Japonia in Romania

„Sunt foarte bucuros că am putut organiza Festival de Film Japonez aici la Cluj-Napoca, beneficiind de o participare atât de numeroasă din partea dumneavoastră. Este pentru prima dată când vizitez orașul Cluj-Napoca, despre care am auzit că este un oraș universitar, plin de viață, cu o istorie îndelungată, înconjurat de o natură bogată și am așteptat cu nerăbdare această vizită. Am avut ocazia astăzi să văd orașul dumneavoastră și am înțeles din aspectul pe care îl are că moștenește o istorie și o cultură bogată.

Keiji Yamamoto, ambasador Japonia in Romania2

În cadrul Festivalului de Film Japonez care a început astăzi vă vor fi prezentate cu sprijinul Cinematografului Victoria 5 filme produse recent în Japonia. Filmul de astăzi este ecranizarea unui roman ce se petrece într-o provincie din Japonia în urmă cu 150 de ani, în care veți putea vedea atmosfera frumoasă a unui oraș învăluit în petale de cireș. Fără îndoială caracterul uman se schimbă odată cu trecerea timpului, dar sentimentul puternic al datoriei și spiritul neprihănit al japonezilor au dăinuit până astăzi.

De asemenea veți mai putea viziona o gamă variată de filme, de la animație și până la producții clasice. M-aș bucura foarte mult dacă cu această ocazie ați gusta din farmecul culturii japoneze și ați descoperi cât mai multe aspecte ale Japoniei. Mulțumesc cinematografului Victoria și tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestui festival”, a declarat Ambasadorul Japoniei în România, Keiji Yamamoto. 

festivalul de film japonez cinema victoria (2)

Festivalul de Film Japonez durează până joi, 23 aprilie, la Cinema Victoria, iar intrarea este liberă.

Toate filmele sunt subtitrare în engleză.

Programul oficial

program festival de film japonez victoria 2015 20-23 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.