Trei puncte de aur obținute la Târgu Jiu! Golul lui Viveiros și intervențiile lui Veselovsky scot „U” Cluj din zona retrogradării

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 1-0, luni, pe terenul formației Pandurii Târgu Jiu, într-o partidă care a contat pentru etapa a XXVII-a a Ligii I, iar în urma acestui succes, „studenții” lui Falub ies, temporar, din zona fierbinte a clasamentului și pleacă cu un moral bun înaintea duelului cu Steaua de sâmbăta viitoare.

Gorjenii au controlat prima repriză și au avut o ocazie importantă în minutul 35, la șutul în forța a lui Dan Nistor, respins de Veselovsky cu un reflex de zile mare. Gazdele au ratat un penalty în partea a doua, la un henț în careu a lui Bambara, dar Veselovsky a intervenit din nou providențial și a respins șutul lui Roman de la punctul cu var (52). „Studenții” au scăpat pe contraatac în minutul 70 și au dat lovitura. Vlad Morar a trimis o centrare filtrantă, pe jos, în centrul careului, de unde Nuno Viveiros a reluat cu sânge rece în plasă din câțiva 6 metri și a deschis scorul.

Universitatea a reușit să reziste până la final atacurilor timide ale pandurilor și scapă pentru un moment din zona retrogradării, urcând pe locul 12 în clasament, cu 29 de puncte.

Echipele de start

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljević, Momčilović – P. Anton, Pintilii – Răduţ, Nistor, Nicoară – M. Roman.

Antrenor: Eduard Iordănescu.

Rezerve: Mingote – Şandru, Elton, Grecu, Buleică, Mrzljak, Eric de Oliveira.

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Cr. Munteanu, Škvorc, Bambara – R. Costin, Neag – Nuno Viveiros, Cristocea, Morar – Lemnaru.

Antrenor: Adrian Falub.

Rezerve: Dolha – Jovanovic, Achim, B. Van den Broek, Paulinho Martins, Kovacs, Calcan.

În etapa următoare, „șepcile roșii” vor primi vizita liderului FCSB (Steaua), sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 21:00, pe Cluj Arena.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.