Sala Polivalentă din Cluj este gazda Cupei Campionilor Europeni WUKF la Karate

Cupa Campionilor Europeni la karate WUKF, ajunsă la ediția cu numărul șase, va fi organizată sâmbătă și duminică, 5-6 decembrie 2015, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, eveniment la care vor lua parte peste 750 de sporturi din 16 țări, potrivit Agerpres.

Karatiștii români vor încerca să dovedească faptul că titlul de campioni mondiali obținut recent la Koper (Slovenia), la Campionatul Mondial UWK, „nu a fost o întâmplare, iar școala românească a artelor marțiale este unul dintre promotorii de frunte ai sportului romanesc, ai imaginii României în lume”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe lângă karateka români vor participa sportivi din Anglia, Italia, Ungaria, Germania, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Cehia, Irlanda, Belgia, Scoția, Irlanda de Nord, Polonia și Ucraina, invitații speciali fiind cei din Egipt și SUA.

„Nu pot să spun că sunt surprins de creșterea interesului pentru Cupa Campionilor Europeni găzduită de Cluj în ultimii cinci ani. E doar rodul eforturilor depuse pentru organizarea la nivel mondial a acestei competiții care aduce în orașul nostru mai bine de 700 de participanți, un plus pentru turismul clujean dar în special pentru imaginea orașului nostru. Organizată tradițional în septembrie am schimbat perioada desfășurării competiției pentru a beneficia de superba decorare a orașului Cluj-Napoca cu ocazia sărbătorilor, aceasta marcând pozitiv și mai mult amintirile participanților”, a declarat Liviu Crișan, președintele FR Karate WKC.

Peste 60 de arbitri naționali și internaționali licențiați FR Karate WKC și WUKF vor asigura pe parcursul celor două zile de competiție arbitrajul unei competiții deloc ușoare.

CS Politehnica, gazda acestui eveniment, și FR Karate WKC invită la acest „regal” cluburile și sportivii, indiferent de stil sau federație, care doresc să își arate măiestria.

Sâmbătă 5 decembrie, între orele 09:00 și 18:00, se vor desfășura întrecerile la categoriile de vârsta 6-12 ani, iar duminică, de la 09:00 la 17:00, sunt programate competițiile la categoriile de vârstă peste 13 ani.

Deschiderea oficială a competiției va avea loc sâmbătă 5 decembrie, la ora 12:30, fiind așteptate să participe numeroase oficialități locale, reprezentanți ai MTS, reprezentanți mass-media. Va fi prezentat, cu acest prilej, și un program demonstrativ extrem de original și interesant.

Mai multe amănunte pe site-ul oficial al Federației Române de Karate http://www.wukf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.