Salvamontiștii clujeni, solicitați în vacanța de Crăciun

Salvamontiştii clujeni au lucrat la foc automat și au fost extrem de solicitați în vacanța de Crăciun, având peste 100 de intervenții la accidente montane în primele trei zile. Numai în ultimele 24 de ore fiind primite zeci de apeluri de urgenţă.

„Zile pline pentru cei peste 600 de salvamontişti care au fost la datorie în primele trei zile ale vacanţei de iarnă şi care au fost solicitaţi să intervină la peste 100 de accidente montane„, precizează Salvamont România.

Potrivit salvamontiștilor, doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 44 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă, astfel: 7 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte 6 pentru Salvamont Buşteni, Voineasa şi Lupeni, câte 4 – pentru zona Sibiu şi Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 pentru Salvamont Harghita, câte 1 pentru Borşa, Caraş-Severin-Formaţia Semenic, Suceava, Sinaia, Gorj şi Bistriţa-Năsăud.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 44 de persoane. Dintre acestea 24 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 20 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.