SANEX finalizează un proiect in valoare de aproape 2 milioane de euro, co-finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014

SANEX S.A., parte a grupului Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, finalizează, la aproape 10 luni de la demararea lucrărilor, noua infrastructură din cadrul unității de producție din Cluj-Napoca, în incinta căreia se regăsește un nou atomizor performant ce permite îmbunătăţirea performanţei ecologice a companiei şi creşterea competitivităţii producţiei.

SANEXAchiziția și implementarea noului echipament fac parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania” („Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România – Industrie Verde – România”), proiect co-finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Potrivit companiei, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 1,9 milioane euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă contractata, 690.000 Euro. Pe parcursul primelor patru luni de lucrări, compania s-a axat pe construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește, ultimele șase luni din proiect fiind alocate montării efective a corpului atomizorului, precum și construcției clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

„Suntem mândri de faptul că, odată cu finalizarea acestui proiect de anvergură, SANEX devine unul dintre producatorii locali care adoptă și sprijină un model de business ecologic și responsabil”, a declarat Peter Molnar, Director General al SANEX S.A.

Reprezentantul companiei a declarat, de asemenea, că, datorită noului atomizor, consumul de gaze naturale în procesul de uscare prin pulverizare va fi redus cu până la 18%, în timp ce capacitatea de uscare se va majora cu 40%. Astfel, va crește eficiența resurselor și se diminuează amprenta ecologică.

De asemenea, prin acest proiect, SANEX S.A urmărește și creşterea gradului de conştientizare a problemelor legate de mediu şi calitate în rândul angajaților și vizează, pe termen lung, sustenabilitatea financiară, de mediu şi socială a companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.