Scandal etnic la un meci de hochei! Ungurii au vrut sa sara la bataie cand au vazut steagul Romaniei! VIDEO

Un nou scandal etnic a izbucnit la hochei. Partida dintre Progym Gheorghieni și Steaua, încheiat cu victoria oaspeților, 4-3, a oferit momente jignitoare la adresa românilor. La finalul partidei, unul dintre jucătorii Stelei a salutat adversarii cu steagul României, în mană, moment în care fanii gazdelor au strigat „ria, ria, Ungaria”.

hochei

Mai mult de atăt, nu numai întreaga sala a reacționat negativ. Un jucător al lui Progym trece pe lîngă steag, îmbrîncește hocheistul Stelei și aruncă steagul pe gheață. Enervați de gestul necugetat la adresa României, steliștii au părăsit terenul fluturînd tricolorul.

Incidentele care s-au petrecut la meciul de hochei dintre Progym SK şi Steaua Bucureşti, cînd tricolorul a fost aruncat pe gheaţă de către un jucător de etnie maghiară, nu au încadrare în regulamentul Federaţiei Române de Hochei! Cu toate acestea, noua conducere a FRH o să ceară suspendarea jucătorilor implicaţi şi suspendarea terenului echipei din Gheorghieni.

„Observatorul de joc a făcut un referat ca urmare a incidentelor petrecute la finalul partidei dintre Progym şi Steaua Bucureşti, iar situaţia va fi analizată în cadrul Comisiei de Disciplină. Din păcate, regulamentul făcut de fosta conducere a FRH nu stipulează sancţiuni pentru astfel de incidente, chiar dacă ele s-au acutizat în ultima perioadă. Am ajuns în fruntea Federaţiei de trei luni, în urma alegerilor, iar acest lucru este o prioritate pentru noi”, a declarat secretarul general al FRH pentru FANATIK.RO, Alexandru Hălăucă.

Conform sursei citate, Lazar Erno, oficial al echipei Progym SK, şi-a expus punctul de vedere în privinţa incidentelor de la meciul echipei din Gheorghieni contra Stelei Rangers. Acesta considera ca venimentele din Gheorghieni au fost normale în condiţiile în care jucătorii săi au fost provocaţi! „Imaginile sînt pe toate platformele video, noi nu credem că a fost un incident. Dacă FRH vede acest lucru, asta e. Noi nu sîntem de acord cu această variantă”, a fost prima reacţie a lui Erno, care a revenit cu altă variantă.

„Nu ar trebui să fie o problemă să intri cu tricolorul pe un patioanar din România, noi toţi sîntem români, dar s-a dorit instigarea. Publicul de la Gheorghieni s-a simţit marginalizat şi de aceea a reacţionat aşa, cantînd <ria,ria, Ungaria!>. Să ştiţi că la alte meciuri nu există acest slogan. Echipa oaspete a cîştigat un meci, bravo lor, dar trebuiau să se bucure altfel”, a încheiat oficialul echipei Progym.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.