„Scufița Roșie”, din nou pe scena Teatrului „Puck”! Vezi programul spectacolelor din zilele urmatoare

Programul Teatrului de Papusi „Puck” în următoarele zile cuprinde un atelier de meșterit păpuși, spectacole îndrăgite și participarea la un concert al Filarmonicii de Stat Transilvania.

Prima ediție din acest an a Atelierului Micul Păpușar are loc joi, 9 februarie, de la ora 18, la Sala Studio a Teatrului de Păpuși „Puck”. Cu puțină îndemânare și multă imaginație, fiecare copil poate să fie creatorul unor noi jucării. Andreea-Roxana Bolovan, actor-păpușar în cadrul instituției, îi va învăța pas cu pas pe cei care vor lua la parte la atelier cum să le dea viață acestor jucării, construite din materiale neconvenționale. Sunt așteptați la activități copiii cu vârste între 4 și 9 ani, cu mențiunea că cei foarte mici, cu vârste între 4 și 5 ani, trebuie să vină însoțiți. Grupul va avea cel mult 12 participanți. Înscrierea costă 35 de lei pentru fiecare copil sau 30 de lei pentru cei care vin alături de surioare sau frățiori. Taxa se achită fie la fața locului, înainte de începerea evenimentului, fie la biroul de contabilitate al Teatrului „Puck” (str. I. C. Brătianu nr. 23), de luni până vineri între 9 și 14.

De asemenea, îndrăgita poveste a Fraților Grimm, Scufița Roșie, va fi spusă din nou de către actorii secției române a Teatrului de Păpuși”Puck”, duminică, 12 februarie, de la orele 11, respectiv 12.30.

Dinamic și plin de gingășie, spectacolul, în regia lui Bogdan Ulmu, creează, prin jocul actorilor și al păpușilor, un univers al emoției, menit să-și captiveze spectatorii prin simplitatea și voioșia sa.

Scenariul este semnat de Cornel Udrea, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica de Geo Şfaiţer. În distribuție: Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 11, artiștii de la secția maghiară vor prezenta piesa „Hansel și Gretel”/”Jancsi és Juliska”, regizată de Varga Ibolya.

Spectacolul, după povestea omonimă a fraților Grimm, se desfășoară în limba maghiară și îi are în distribuție pe Giriti Réka, Csortán Márton, Pünkösti Laura, György László, Kötő Áron, Urmánczi Jenő. Scenariul – Szilágyi Dezső, scenografia – Sandu Marian, păpușile – Virgil Svințiu, muzica: Kötő Áron.

Totul începe în ziua în care Hansel și Gretel află că tatăl lor trebuie să vândă capra cea mica a familiei pentru a-și putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute să găsească o comoară, moment în care începe o aventură plină de suspans.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Miercuri, 15 februarie, Ionuț Constantinescu, actor al secției române a Teatrului de Păpuși „Puck” va participa în ipostaza de povestitor la Concertul pentru Tineret organizat de Filarmonica de Stat „Transilvania”. Evenimentul va avea loc în Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, de la ora 17, în interpretarea celor de la Cvartetul Transilvan, alături de flautistul Radu Cotuțiu. Vor fi interpretate fragmente de Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven.

Ionuț Constantinescu este protagonist al unor spectacole importante din repertoriul celor mai recente stagiuni cum ar fi „Dănilă Prepeleac”, „Pinocchio” sau „Aleodor Împărat”. De curând a obținut premiul de interpretare al Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație Impuls, organizat de Teatrul de Animație Țăndărică din București, pentru rolul Jumătate-de-Om-Călare-pe-Jumătate-de-Iepure-Șchiop din spectacolul Aleodor Împărat, după Petre Ispirescu, regia Decebal Marin.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. De asemenea, din 2006 a fost lansat programul Nocturne cu spectacole adresate adulţilor. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.