INEDIT – Pancartele de la proteste vor face parte dintr-o colectie de arta contemporana la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Daca ati fost la protestele anti-guvernamentale din ultimele opt zile din centrul orasului si mai aveti pancarte cu mesaje impotriva guvernului, nu le aruncati, aduceti-le la sediul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei de pe strada Daicoviciu din Cluj pentru a fi incluse intr-o colectie de arta contemporana.

„Nu aruncați pancartele folosite la proteste, vă roagă muzeografii de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – ele pot face parte din colecția de Istorie Contemporană a muzeului. Muzeograful Ioana Savu Gruiță le cere protestatarilor să se implice, căci “suntem cu toţii de acord ca zilele acestea în România se scrie istoria”. “Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei doreşte să documenteze acest eveniment cu materiale reprezentative pentru protestele care au avut loc la Cluj. Aşadar, vă rugăm să nu aruncaţi pancartele cu mesajele voastre şi în momentul în care protestele încetează să le aduceţi la muzeu. Totodată am aprecia şi materiale fotografice pe suport digital, cu copyright fireşte, care au surprins momente cheie ale manifestaţiilor. Toate aceste materiale urmează să facă parte din Colecţia de Istorie Contemporană a muzeului, asigurându-ne astfel că acest moment important din istoria recentă a României va fi bine reprezentat în colecţiile muzeului nostru”, a transmis instituția.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei este condus de arheologul Felix Marcu și este inchis de circa 10 ani, dar conducerea institutiei a promis ca va fi redeschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.