Scumpiri de până la 20% la carne şi ouă!

Un nou val de scumpiri cuprinde România. Carnea se scumpeşte, din nou, iar producătorii anunţă că, până la sfârşitul lunii viitoare, preţul cărnii de pui va fi cu 20% mai mare. În schimb, preţul cărnii de pasăre, dar şi al ouălor depinde în bună măsură de costul cerealelor, dar şi al electricităţii sau transportului.

Liberalizarea preţului la gaze naturale şi energie, amânată fiind acum faţă de angajamentele luate la Bruxelles, va debuta în 2013.

Cerealele s-au scumpit continuu de la începutul anului, motiv pentru care şi carnea de pui costă mai mult. Potrivit studiilor, în fiecare lună, un român consumă patru kilograme de carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.