Scurtmetrajul de animație „Monstru” a câștigat marele premiu al Competiției Locale TIFF 2019

Cinefilii au umplut sala Cinematografului Arta din Cluj-Napoca marți seara, 4 iunie, la proiecțiile celor 7 filme finaliste din Competiția Locală a ediției a 18-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cele 7 filme sunt:  Cum înalți un zmeu? (r. Loránd Gábor), Hellen (r. Claudia Alexandru), Mai încearcă (r. Vasile Todinca), Monstrul (r. Laura Pop), News of Love (r. Sofia Iulia Nelega), Speranța (r. Sandra Rad), Village Fashion (r. Ibolya Simó).

Juriul Competiției Locale a fost Iulia Rugină (regizor), Ionuț Mareș (critic de film) și Adrian Silișteanu (regizor), alături de cei 6 membri ai juriului Fabricii de Pensule ( Vava Ștefănescu, Oana Hodade, Helga Thies, Cristina Gagiu, Alexandra Chițu, Denisa Curte), care vor acorda o mențiune în valoare de 300 de Euro unui film care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Marele câștigător al Competiției Locale TIFF 2019 a fost scurtmetrajul de animație „Monstru”, regizat de Laura Pop, oderit de cotidianul local Făclia și care a primit din partea sponsorului principal, Banca Transilvania, suna de 1500 de euro și un premiu special în valoare de 250 euro oferit de Leonidas constând  într-o cutie de ciocolată oferită lunar, pe durata unui an de zile.

Mențiunea specială oferită de Fabrica de Pensule a fost adjudecată de către pelicula „Cum înalți un zmeu?”, regia Loránd Gábor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.