Se modifică legea anti-fumat! Va fi permis fumatul în spațiile închise

Două amendamente au fost aprobate la Legea antifumat propuse de deputatul Daniel Fenechiu, care presupun modificarea definiţiei de spaţiu închis, dar şi permisiunea de a se fuma în spaţii închise.

fumatAstfel, spațiul public închis va fi cel încadrat de pereți de jur împrejur, şi nu de doi pereţi cum era până acum. În plus, se va putea fuma în spațiile separate, complet izolate și inscripționate special, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop, informează b1.ro.

„Cele două amendamente repară niște erori din lege. Legea definea spațiul public închis ca fiind acel spațiu care avea acoperiș sau tavan și doi pereți. Practic, această reglementare făcea ca pe nicio terasă care avea două laterale prevăzute pentru a opri vântul și mutarea scrumului de pe o masă pe alta să se poată fuma. Am venit cu o propunere împreună cu câțiva colegi, cu Rodica Tănase, cu Răzvan Miron, în care am definit spațiul închis cum este un spațiu închis: încadrat de pereți de jur împrejur. Astfel, o terasă care are trei pereți și are un front liber nu mai este spațiu public închis, așa cum este în toată Europa”, a declarat Fenechiu pentru Știrile B1 TV.

Cel de-al doilea amendament admis permite fumatul în spaţii separate, complet izolate şi special inscripţionate. Asta înseamnă că, de exemplu, un restaurant în care nu se fumează poate să-şi facă o terasă exterioară, prevăzută cu trei pereți, în care să se fumeze.

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat că nu dorește ca modificările să afecteze în vreun fel nefumătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.