Se pregătește lansarea unui material discografic înregistrat acum 10 ani de Gheorghe Zamfir și regretatul Dumitru Fărcaș

Fiica regretatului taragostist, Dumitru Fărcaș, va lansa, în premieră, un material înregistrat, în urmă cu 10 ani, de către marele maestru alături de naistul Gheorghe Zamfir. 

„Azi, ca și ieri de altfel, ne-am petrecut cateva ore bune in Sandel Filip Studio, unde tata împreuna cu Maestru’ Gheorghe Zamfir au înregistrat acum câțiva ani un material care n-a fost lansat niciodată. E așa de emoționant pentru noi sa ascultam toate piesele astea in care și-au pus tot sufletul și dăruirea lor de mari, mari artiști.

Maestru’ Gheorghe Zamfir și tata erau prieteni încă din studenție, au cântat împreuna de nenumărate ori in țara și pe marile scene din lume, dar n-au înregistrat niciodată un CD împreuna. Acum câțiva ani, au demarat acest proiect dar din păcate tata n-a mai apucat sa-l finalizeze.

Mulțumim din suflet Dl Sandel Filip. Cristian Totpati (Vicepreședintele Fundației Dumitru Farcas) Cristi, nu știu cum sa-ti mulțumesc pentru tot sprijinul, ajutorul tău, pentru dragostea, respectul si dăruirea fata de tot ceea ce-nesemnat tata si muzica lui. Succes si la cât mai multe proiecte faine!

Aceste înregistrări au fost făcute cu orchestra condusă de Ovidiu Barteș . Ovi draga, tu ai fost atâția ani lângă tata, i-ai știut exigentele, tata te-a apreciat atât de mult, ti-a știut valoarea si a avut întotdeauna încredere maxima in tine. Suntem așa de norocoși sa te avem alături. Îți mulțumim din suflet pentru tot timpul tău in editarea si mixarea acestor materiale. Îs convinsă ca toate vor iesi așa cum si-a dorit tata. Maxima recunoștință și mii de mulțumiri încă și încă odată, dragilor!”, a declarat Andreea, fiica regretatului Dumitru Fărcaș. 

Taragotistul Dumitru Fărcaș a decedat la începutul lunii august 2018, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj-Napoca și a fost înmormântat cu onoruri militare în comuna natală Groși, din județul Maramureș. Dumitru Fărcaș a fost președintele taragotiștilor la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.