Senatorul Alin Tișe a început demersurile pentru destituirea lui Victor Ciorbea

Senatorul PNL Alin Tișe continuă războiul cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pe care l-a acuzat că selectează OUG ale lui Victor Ponta când le analizează, „ordonanțe cu iz politic și electoral”.

alin tise

„Este foarte grav faptul că Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a recunoscut că există practica să nu se analizeze obiectiv toate Ordonanţele de Urgenţă. Adică, dacă este vorba de ordonanţe cu iz politic sau cu caracter electoral sau dacă Ordonanţele de Urgenţă sunt neconstituţionale, acestea nu sunt atacate. Această abordare reprezintă arbitrariu, o ilegalitate şi un abuz din partea acestei instituţii, în acelaşi timp fiind încălcat şi statul de drept. Destituirea de urgenţă a Avocatului Poporului este obligatorie. În calitate de senator, am solicitat Comisiei Juridice a Senatului din care fac parte, să înceapă demersurile pentru destituirea domnului Victor Ciorbea, având în vedere ultimele declaraţii şi faptul că nu a atacat nici o ordonanţă declarată neconstituţională a Guvernului Ponta dată în ultimii 2 ani”, a declarat senatorul PNL, Alin Tişe, membru în Comisia Juridică din Senat.

Raportul Comisiei Europene a arătat expres că Avocatul Poporului trebuia să intervină, cel puţin în urma solicitărilor exprese referitoare la OUG privind migraţia aleşilor locali.

În replica, domnul Victor Ciorbea a recunoscut că nu se analizează obiectiv toate OUG. „Ne asumam cele mentionate in raport, cu observatia ca, asa cum am informat opinia publica si pe reprezentantii Comisiei la intalnirea pe care am avut-o in cursul anului trecut, la nivelul institutiei Avocatului Poporului exista practica de a nu ne implica in controlul de constitutionalitate a Legilor sau Ordonantelor de urgenta ale Guvernului care au un pronuntat caracter politic sau electoral”, arata Ciorbea într-un comunicat de presă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.